Politika

Konstituisan Glavni odbor i izabrano Predsjedništvo DPS-a

Danas je održana konstitutivna sjednica novog saziva Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore, kojom je predsjedavao predsjednik te stranke Milo Đukanović.
Konstituisan Glavni odbor i izabrano Predsjedništvo DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Glavni odbor DPS je, na prijedlog predsjednika Mila Đukanovića, izabrao novi sastav Predsjedništva, čiji su članovi po funkciji, osim Đukanović, još zamjenik predsjednika Duško Marković, politički direktor Tarzan Milošević, šef poslaničkog kluba Milutin Simović i predsjednik Političkog savjeta Svetozar Marović. Ostali izabrani članovi su Milan Roćen, Daliborka Pejović, Maja Ćatović, Marta Šćepanović, Slavoljub Stijepović, Mevludin Nuhodžić, Branimir Gvozdenović, Halil Duković, Petar Ivanović, Miodrag Bobo Radunović i Ilija Ašanin. Glavni odbor takođe je usvojio Odluku o obrazovanju Političkog savjeta DPS-a, koji će imati predsjednika i 11 članova, a biraće ga Glavni odbor iz reda istaknutih stručnjaka iz različitih oblasti društveno-političkog života, na prijedlog novoformiranog Predsjedništva DPS.

- Konstatovano je da su članovi Predsjedništva, svojim rezultatima i ugledom, najbolja garancija daljih uspjeha u sprovođenju zacrtanih političkih ciljeva DPS, vođenju državne politike i dobrih rezultata na svim poljima. Glavni odbor još jednom je naglasio važnost članstva Crne Gore u NATO i zaključio da je pred nama odlučujuća faza pred dobijanje pozivnice, kada je važno uložiti dodatne napore u dostizanju standarda neophodnih za punopravno članstvo. To ostaje, zaključio je Glavni odbor, stalni zadatak svih partijskih struktura, posebno kada je riječ o podizanju podrške javnosti. Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima kampanje, koji se direktno ogledaju u značajnom porastu podrške članstvu Crne Gore u NATO. Takođe je naglašeno da dobijanje pozivnice za članstvo ne znači i kraj posla u ispunjavanju zadataka i dostizanju standarda, već samo dodatni motiv za ispunjavanje glavnog političkog cilja DPS - višeg kvaliteta života svih građana Crne Gore. Glavni odbor je odlučio da se intenziviraju partijske aktivnosti na svim niovima, od Predsjedništva, preko Glavnog odbora, do opštinskih i mjesnih odbora, kako bi kroz direktnu komunikaciju sa građanima bile predočene sve prednosti NATO vrijednosti, koje treba da osiguraju dugoročnu bezbjednost, stabilnost i ekonomski razvoj - stoji u saopštenju iz Služba za informisanje DPS-a.

Navodi se da je današnja sjednica prva nakon uspješno održanog VII Kongresa DPS Crne Gore 20. juna, na kome su delegati u novi sastav Glavnog odbora izabrali više od polovine novih članova. Takođe se podsjeća da su, u susret samom Kongresu i izboru novog Glavnog odbora, u svim opštinama održane su izborne konferencije, "na kojima su izabrani inovirani sastavi opštinskih odbora, čime je dat ključni doprinos kadrovskom osvježavanju DPS na svim nivoima".

Portal Analitika