Društvo

Opština Budva i Regionalni vodovod potpisali ugovor o izmirivanju duga

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović, direktor “Regionalnog vodovoda” Goran Jevrić i direktor budvanskog vodovoda Milenko Medigović, potpisali su ugovor o izmirivanju duga koji je budvanski vodovod imao prema "Regionalnom vodovodu", ali i sporazum o nastavku daljeg vodosnabdijevanja Budve.
Opština Budva i Regionalni vodovod potpisali ugovor o izmirivanju duga
Portal AnalitikaIzvor

„Potpisali smo sporazum oko izmirivanja obaveza lokalnog vodovoda prema „Regionalnom vodovodu“ koji je nastao 2010. godine. Dio tog duga smo uspjeli da servisiramo, a dio smo ostavili da u narednom periodu po sporazumu i dogovoru rješavamo. Suvišno je naglašavati šta znači „Regionalni vodovod“ za kompletno crnogorsko primorje, ali nažalost, sve opštine ne preuzimaju količine koje su im potrebne kao što preuzima Budva. Budva 95 odsto svoje teritorije pokriva kvalitetnim vodosnabdijevanjem, i smatramo da kada bi i ostale opštine preuzele potrebne količine vode, da bi sistem regionalnog vodosnabdijevanja kvalitetnije funkcionisao sa manje finansijskih problema. Neophodno je u narednom periodu, da u ime loklanih samouprava, svako preuzme svoju odgovornost da bi ovaj sistem zaživio i funkcionisao kako je planirano”, istakao je Medigović,

Direktor „Regionalnog vodovoda“ Goran Jevrić, kazao je da je Budva u kontinuitetu imala najodgovorniji odnos prema „Regionalnom vodovodu“.

„Riječ o Opštini koja ima odgovoran odnos prema razvoju Budve kao prestižne turističke destinacije, koja to ne bi mogla da bude bez urednog vodosnabdijevanja. Vidjeli smo da je neki dan preko 100.000 posjetilo Sea Dance festival, pa se postavlja pitanje da li bi mogli da imamo takve prestižne međunarodne projekte da nemamo riješen problem vodosnabdijevanja. Crnogorsko primorje je jedina turistička destinacija gdje imamo kvalitetnu vodu za piće na česmama u hotelskim smještajima ili u privatnim stanovima naših turista. Ova godina je hidroskopski bila veoma loša. Presušili su lokalni izvori, ali je vodoizvorište „Bolje sestre“, izdašnog kvaliteta, i  kvantitativno i kvalitativno. Iz Opštine Ulcinj traže dodatne količine vode i tokom dana ćemo preći rekordnu isporuku vode - preko 700 litara sekundi, što znači da na današnji dan isporučujemo oko 60 odsto količine vode iz raspoloživog kapaciteta”, naglasio je Jevrić.

 

 

 

 

Portal Analitika