Svijet

Interpol skinuo Viktora Janukoviča sa crne liste

Bivši predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič više nije na Interpolovom spisku "traženih lica", saopštila je danas advokatska kancelarija Joseph Hage Aaronson, pozivajući se na zvanični sajt Interpola, objavio je Interfaks.
Interpol skinuo Viktora Janukoviča sa crne liste
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Crvena potjernica Interpola koja je za predsjednikom Viktorom Janukovičem bila raspisana 12. januara 2015. godine više nije na snazi. Osim toga, zemlje članice Interpola su blokirale pristup ka Interpolovim podacima vezanim za predsjednika Janukoviča", navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu kancelarije.

Tako je Interpol reagovao na obraćanje advokatske kancelarija Joseph Hage Aaronson, u ime Janukoviča, koje se zasnivalo na tome da su krivične prijave koje je protiv bivšeg predsjednika podnio "novi režim u Ukrajini" bile dio "političkog progona protiv njega".

Formular o međunarodnoj poternici za Janukovičem je uklonjen iz baze podataka Generalnog sekretarijata Interpola na sajtu ove organizacije.

Arsen Avakov, ministar unutrašnjih poslova Ukrajine saopštio je 12. januara da je specijalna komisija Interpola donijela odluku o objavljivanu međunarodne poternice za Viktorom Janukovičem, njegovim sinom Oleksandrom Janukovičem, bivšim premijerom Mikolom Azarovim i drugim bivšim visokim funkcionerima.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika