Politika

ĐUKANOVIĆ: Sa pijetetom ćemo čuvati uspomenu na lik Lidije Jovanović

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom smrti Lidije Jovanović - nosioca Partizanske spomenice '41 i istaknute revolucionarke i pripadnice antifašističkog pokreta, telegram saučešća porodici Jovanović.
ĐUKANOVIĆ: Sa pijetetom ćemo čuvati uspomenu na lik Lidije Jovanović
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti vaše drage Lidije Jovanović, nosioca Partizanske spomenice '41, istaknute revolucionarke i pripadnice antifašističkog pokreta, koja je sav svoj časni, dugi život posvetila izgradnji i razvoju boljeg i humanijeg svijeta i osavremenjavanju crnogorskog društva. Sa svojim suprugom Blažom, jednim od najistaknutijih crnogorskih i jugoslovenskih komunista i revolucionara, kao i na svim zadacima i dužnostima koji su joj bili povjereni", stoju u telegramu premijera Đukanovića.

On je rekao da je Lidija Jovanović dala neprocjenjiv doprinos Narodnooslobodilačkoj borbi i poslijeratnom napretku Crne Gore, "sa istančanim rafinmanom za emancipaciju žene u društvu i ljudskiji odnos prema licima sa posebnim potrebama".

"U Crnoj Gori, u kojoj je Lidija našla svoju drugu domovinu, sa pijetetom i poštovanjem čuvaćemo uspomenu na njen lik i djelo“, navedeno je u telegramu saučešća predsjednika Vlade Mila Đukanovića.

Portal Analitika