Društvo

Završen kurs letjenja organizovan za pilote ARM

Svečanost povodom završetka Kursa nastavnika letjenja koji su pohađali piloti Armije Republike Makedonije upriličena je danas u prostorijama Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore.
Završen kurs letjenja organizovan za pilote ARM
Portal AnalitikaIzvor

Kurs, koji je realizovan od 02. marta do 17. jula, uspješno su završila četiri pilota Armije Republike Makedonije.

Zamjenik komandanta Vazduhoplovstva VCG pukovnik Namik Arifović zahvalio je pilotima Armije Republike Makedonije na izuzetno požrtvaovanom pristupu realizaciji obaveza predviđenih planom Kursa i čestitao im stečena zvanja. Takođe, pukovnik Arifović je istakao značaj regionalne saradnje kroz realizaciju ovakvih aktivnosti, ističući činjenicu da je to najbolji model za unaprjeđenje dobrosusjedskih odnosa u regionu.

Pukovnik Donče Kuzmanov, koji je u ime Ministarstva odbrane Republike Makedonije prisustvovao svečanosti, čestitao je polaznicima uspješan završetak Kursa nastavnika letenja i zahvalio pripadnicima VVCG na saradnji koja traje već duži niz godina.

21kurs2

Tokom realizacije Kursa piloti su imali teoretsku nastavu iz pet predmeta, primijenjenu nastavu pred početak letjenja i praktičnu obuku u vazduhu. Svaki pilot je odslušao 230 časova teoretske nastave i naletio 42.5 sata, kroz izvršenih 165 letova po pilotu.

Svi pripadnici Vazduhoplovstva koji su bili uključeni u realizaciju Kursa nastavnika letenja su pokazali visok nivo profesionalizma i odgovornosti za uspješno izvršenje zadatka.

Na svečanosti su, osim pripadnika Vazduhoplovstva, prisustvovali i predstavnici Ministarstva odbrane Crne Gore, Generalštaba Vojske Crne Gore, Logističkog bataljona, Kontrole letjenja Podgorica i JP Aerodromi Crne Gore.

 

Portal Analitika