Politika

Šćekić: Učvršćujemo veze sa Srbijom

Povodom Dana opštine u Beranama će danas biti održana svečana sjednica Skupštine opštine, na kojoj će predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću biti uručena povelja počasnog građanina.
Šćekić: Učvršćujemo veze sa Srbijom
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić kazao je za radio Antena M da se povelja Nikoliću uručuje radi dobrih odnosa sa susjedima.

"To je sve u cilju izgradnje i održavanja dobrih odnosa sa susjedima i tradicionalnih veza Crne Gore i Srbije. Mi kao Berane smo u tom dijelu htjeli da damo doprinos toj vezi i učvršćivanju tih odnosa s obzirom na to da značajan dio građana Berana živi u Srbiji. Svečana sjednica će biti održana u Centru za kulturu, zatim ćemo otići u Dnevni centar djece sa teškoćama u razvoju, gdje će predsjednik Nikolić uručiti poklon, aparat koji će pomoći u liječenju djece", objašnjava Šćekić.

Podsjećanja radi, na inicijativu koalicije "Zdravo Berane SNP – DF“, Nikolić je predložen za počasnog građanina. Za taj prijedlog glasali su poslanici vladajuće koalicije kao i predstavnici Demokratske partije socijalista. U obrazloženju predloga je navedeno da predsjednik Srbije Tomislav Nikolić daje ogroman doprinos smirivanju tenzija na Balkanu i povezivanju naroda na prostoru bivše Jugoslavije.

Svečanoj sjednici u Beranama će prisustvovati i crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

Portal Analitika