Rukomet

Juniorke putuju za Španiju na Evropsko prvenstvo

Juniorska rukometna reprzentacija Crne Gore danas putuje za Španiju, a 23. jula, na premijeri Evropskog šampionata, očekuje ih duel sa vršnjakinjama iz Danske.
Juniorke putuju za Španiju na Evropsko prvenstvo
Portal AnalitikaIzvor

Prošle godine „crvene“ su na Svjetskom prvenstvu izgubile od Dankinja u utakmici koja je odlučivala o bronzanoj medalji.

- U odnosu na Svjetsko prvenstvo, u Španiju dolaze sa malo izmijenjenim sastavom.Vidjela sam da su dva nova igrača na srednjem beku. Ostalo je, manje-više, sve isto. Dankinje imaju taj sistem od kojeg ne odustaju, dobili smo neki materijal, vidjeli da i dalje forsiraju zonu „tri-tri“, mada, one stalno to igrajui to je ono što su nama odigrale u posljednjih petnaest minuta u Makedoniji. Takve zonske formacije, ovom uzrastu, manje odgovaraju - kazala je trenerica Maja Savić.

Prisjetila se Savić utakmice od prošle godine i poraza koji je uslijedio, nakon ubjedljivog vođstva, sve do pred kraj 45. minuta.

- Dosta promašenih zicera imali smo tada, tako da nam je realizacija, ustvari, predstavljala problem. Nadam se da se na premijeri to neće ponoviti. Mada smo svi svjesni da je prva utakmica najteža utakmica u grupi i jako je bitno kako se otvori.

Ne razmišlja, trenutno, o Srbiji i Hrvatskoj.

- Vidim da su sve selekcije tamo, Hrvatska je već stigla u Španiju, svi su spremni, velika su očekivanja, ali što se nas tiče, u ovako oslabljenom sastavu, ne možemo puno da pričamo ili prijetimo. Ali, polako, tek ćemo da vidimo gdje smo.

Juniorke će na EP putovati oslabljene, jer je od ranije poznato da zbog povreda i oporavka Maja Savić neće računati na Vanesu Agović, Đurđinu Malović i golmanku Anu Rajković.

- Putujemo sa 12 igračica koje su igrale na Univerzijadi u Južnoj Koreji i njima će se još priključiti Darija Zečević, Ivana Pejović i Tamara Jovićević – kazala je Savić.

(ARENA)

Portal Analitika