Društvo

Katastrofalno stanje: Klinika za neurologiju KCCG potpuno neuslovna

Klinika za neurologiju Kliničkog centra Crne Gore potpuno je neuslovna za boravak pacijenata, upozorila je čitateljka Pobjede, u pismu dostavljenom redakciji, koje je potkrijepila i fotografijama. Ona je u Klinici provela 10 dana, zbog liječenja i ogorčena je stanjem soba za pacijente, kupatilom, WC-eom, ali i prostorijama koje koristi medicinsko osoblje.
Katastrofalno stanje: Klinika za neurologiju KCCG potpuno neuslovna
Portal AnalitikaIzvor

- Klinika za neurologiju u sklopu koje se nalazi i odjeljenje intezivne njege izgleda kao pakao. To je grijeh i sramota – navela je čitateljka, čiji je identitet poznat redakciji. Kada je upućena na liječenje u ovu ustanovu ono što je prvo zaprepastilo, kako se prisjeća, bilo je to što je u sobi u kojoj je trebalo da leži bio smješten jedan muškarac i tri žene. Kako u sobi nije bilo ni kreveta, medicinsko osoblje je za nju i još jednu pacijentkinju, donijelo pomoćne krevete.

- Kupatilo za osoblje ima četiri kvadrata i ujedno služi za presvlačenje. Tu skladište i sve aparate i medikamente. Iz WC-a za pacijente se širi smrad. Poplavljuje konstantno, a pun je lopata sa izmetima teško oboljelih pacijenata, urina… - svjedoči čitateljka Pobjede o svom užasnom iskustvu. Terasa ove Klinike, kako kaže, nema nikakvu svrhu, a na njoj. - Na toj terasi se sigurno može izgraditi šest soba. Želim vam svima dočarati sliku ove Klinike. Tu su prepune, odnosno krcate tri sobe, sa teško oboljelim i lakše oboljelim pacijentima. Medicinske sestre rade u dva kvadratna metra sa teškim pacijentima koje treba presvlačiti, hraniti i biti krajnje ljubazan, dok direktori sjede u klimatizovanim kabinetima koji su veći od sobe gdje spava šest ljudi – piše ona. Ona negoduje i što su u muškim i ženskim sobama zajedno pokretni pacijenti i teški bolesnici, koji su na aparatima ili u komi.

- Ovo je ogledalo naše države, zdravstva, direktora KCCG – poručila je ona. U tom „mraku“ naša čitateljka je ipak pronašla i zračak nade. Ukazala je na izuzetnu ljubaznost i profesionalizam osoblja zaposlenog u ovoj klinici i posebno na posvećenost prof. dr Slavice Vujisić.

Pobjeda je juče ostala uskraćena za komentar uprave Kliničkog centra Crne Gore povodom ovog slučaja. Direktor prof. dr Ranko Lazović i medicinski drektor dr Vladimir Dobričanin nijesu odgovorili na naša pitanja, a nijesu odgovorili ni na naše telefonske pozive i SMS, kao ni portparolka Kliničkog centra Gorica Soković. (Pobjeda)

Portal Analitika