Fudbal

Savić: Simeone je najbolj, srećan sam zbog dolaska u Madrid

Crnogorski fudbaler Stefan Savić rekao je da je trener Atletiko Madrida Dijego Simeone najbolji na svijetu. Odbrambeni fudbaler Fiorentine doputovao je u Madrid đe bi trebalo da potpiše ugovor sa Atletikom vrijedan 10 miliona eura.
Savić: Simeone je najbolj, srećan sam zbog dolaska u Madrid
Portal AnalitikaIzvor

"Veoma sam srećan, Atletiko je veliki klub. Sada ću da prođem ljekarske preglede poslije kojih ću moći da potpišem ugovor. Simeone je najbolji trener u svijetu fudbala", rekao je Savić.

Simeone je od dolaska u Atletiko 2011. godine sa ekipom osvojio špansku ligu, Ligu Evropa, Kup kralja i igrao u finalu Lige šampiona, a Savić ga smatra najboljim trenerom na svijetu. 

"Uzbuđen sam što ću upoznati Simeonea i nadam se da ćemo uskoro razgovarati jer želim da znam šta očekuje od mene. Jedva čekam da upoznam nove saigrače. Srećan sam što sam došao u Madrid", dodao je Savić. 

Španski mediji prenijeli su da bi, ukoliko prođe ljekarske preglede, Savić bi u poneđeljak uveče trebalo da potpiše ugovor sa Atletikom. U sklopu Savićevog transfera vrijednog 12 miliona eura, fudbaler sredine terena Atletika Mario Suares otići će u Fiorentinu. 

Savić (24) je karijeru počeo 2009. godine u BSK-u iz Borče, a godinu dana kasnije prešao je u Partizan. On je u Humskoj bio godinu dana i za to vrijeme osvojio je "duplu krunu", a zatim je potpisao za Mančester Siti, sa kojim je osvojio Premijer ligu i FA kup. Za Fiorentinu je potpisao 2012. godine. 

Prošao je sve selekcije reprezentacije Crne Gore, a za A tim debitovao je ; 2010. godine i do sada je odigrao 32 utakmice i postigao dva gola.

Portal Analitika