Fudbal

Juve najavio prodaju Vidala

Predsjednik Juventusa Đuzepe Marota potvrdio je da će italijanski šampion prodati Artura Vidala minhenskom Bajernu. Već neđeljama se spekuliše o odlasku Čileanca iz Torina, a u Bundesligu će se vratiti navodno u transferu vrijednom oko 40 miliona eura.
Juve najavio prodaju Vidala
Portal AnalitikaIzvor

Marota je prodaju Vidala najavio kao nastavak Juventusovog modela stvaranja konkurentnog tima, kontrolisanja budžeta pazeći na ekonomske i finansijske faktore.

"Imamo obavezu da nastavimo da idemo ovim putem, da pratimo naš model. Fudbal je posao, sve se veoma brzo kreće, moramo se boriti sa neočekivanim situacijama, kao što je bilo sa Karlosom Tevesom i Andreom Pirlom, a sada sa Arturom Vidalom. Njegova situacija će biti riješena, nije još uvijek", rekao je Marota. 

"Stara dama" je tokom ljeta dovela nekoliko ozbiljnih pojačanja, pa bi i sljedeće sezone trebalo da konkuriše za titulu prvaka Evrope. Stigli su Paulo Dibala, Stefano Sturaro, Danijele Rugani, Roberto Perejra, Simone Zaza, Sami Kedira, Mario Mandžukić, a prodajom Vidala, očekuje se dolazak nekog novog pojačanja.

Portal Analitika