Politika

SL poziva NOVU i SNP na proteste zbog hapšenja generala Đukića

“Hapšenje srpskog generala Borislava Đukića u Tivtu još jedan je akt zapanjujuće mržnje prema svemu što je srpsko od strane aktuelnog antisrpskog režima u Crnoj Gori. Samo obezglavljen i ponižen narod, kakav je srpski, može ovo da toleriše”, ocijenjeno je iz Srpske liste.
SL poziva NOVU i SNP na proteste zbog hapšenja generala Đukića
Portal AnalitikaIzvor

I samo DPS,  kako se dodaje, i suštinski lider parlamentarne opozicije SDP, mogu da dokazuju Vašingtonu, Briselu, NATO-u i EU privrženost iživljavajući se nad najboljim među nama, na onima koji su ratovali za slobodu Otadžbine.

“Srpska lista poziva građane Srbije, Republike Srpske i Srbe iz regiona i dijaspore da bojkotuju crnogorsko primorje. Kada onima koji su finansirali hapšenje generala Đukića, bude manje u džepu, biće to jedini, njihovom intelektualnom kapacitetu, primjeren jezik koji razumiju. Ko god pomisli da je ovo radikalan poziv Srpske liste, neka se sjeti da u Crnoj Gori nikada nije uhapšen ni jedan Hrvat, Albanac ili Bošnjak, sa sumnjom da je počinio ratne zločine. A slikali su se sa sunarodnicima od Ulcinja do Gospe od Škrpjela”, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik SL Dobrilo Dedeić. 

Srpska lista pita predstavnike parlamentarnih stranaka koje su na prethodnim izborima cenzus ostvarile glasovima Srba: Socijalističku narodnu partiju i Novu srpsku demokratiju – je li ovo ta država za čije se krečenje i demokratizaciju vi borite? Je li ovo država koju su stvarali, kako vi to kažete, vaši preci? Ako su ovo preci stvarali, onda su vas ti preci prevarili.

“Koja još poniženja, nakon što se srpski junaci hapse u Crnoj Gori i isporučuju Hrvatima, treba da ,,svarimo'' samo da bi vi dobijali glasove na izborima? Vaš prelazak, od srpskog nacionalizma na čijim je pozicijama i dalje jedino SL, do evrounijatstva koje je vaša današnja ideologija, stvorio je ovu klimu. Ovo je prilika za ulicu, za proteste. Pozivamo vas da protestujemo. Nije samo stomak razlog za proteste. Nije sve i u ambiciji Crnogoraca, tipa Medojevića, koji bi htjeli da budu Milo umjesto Mila. Ima nešto i gramu obraza i nacionalnog dostojanstva. 

Izjasnite se, nemojte da ćutite. Dosta je vašeg prenemaganja, a ispod žita sarađujete sa onima koji su najbolji prijatelji Mila Đukanovića i iz zemlje i iz okruženja. Zato i hapse generala Đukića dok se vi sunčate u blizini Ragine glave, trgujete protestima, bojama i lakovima, i pravite solitere po Budvi”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika