Fudbal

Simon Vukčević potpisao ugovor sa kiparskim Enozisom

Povremeni crnogorski reprezentativac Simon Vukčević potpisao je jednogodišnji ugovor sa Enozisom. Nakon Srbije, Rusije, Portugala, Engleske, Ukrajine i Grčke, 29-godišnji ofanzivac oprobaće se na Kipru.
Simon Vukčević potpisao ugovor sa kiparskim Enozisom
Portal AnalitikaIzvor

- Promijenio sam nekoliko zemalja, ali prvi put sam na Kipru. Novi izazov za mene. Čelnici kluba bili su konkretni i dogovorili smo saradnju na godinu. Vjerujem da će saradnja biti obostrano uspješna – kazao je Vukčević juče za Arenu.

Iskusni univerzalac neće biti jedini Crnogorac u Enozisu, s obzirom da ga je u klubu dočekao Mijuško Bojović koji je nedavno potpisao ugovor sa novim kiparskim prvoligašem.

- Bojović je stigao nešto prije mene. Upoznao je ekipu i saopštio mi prve informacije. Od njega sam saznao da je tim solidan. Ja sam tek stigao i uključio se u trenažni proces. Upoznajem se sa saigračima. Vjerujem da ću se brzo uklopiti u tim – kazao je nekadašnji fudbaler Partizana, Saturna, Sportinga iz Lisabona, Blekburna, Karpata, Vojvodine i Levadijakosa.

Enozis je prošle sezone izborio ulazak u najbolje društvo kiparskog fudbala. Šta su ambicije? Opstanak?

- Otprilike je to primarni cilj većine ekipa koje izbore plasman u viši rang. Nijesam na tu temu razgovarao sa rukovodstvom, ali se nadam da ćemo imati zapažene rezultate – odgovorio je Vukčević.

Šta očekuješ na ličnom planu?

- Želim da uživam u igri i budem zdrav. Vjerujem i da ću dobrim partijama pomoći klubu da ostvari što bolji učinak – zaključio je Vukčević. Kiparsko prvenstvo počinje 22. avgusta. Enozis će u prvom kolu gostovati Aja Napi.

(ARENA, Pobjeda)

Portal Analitika