Košarka

Poraz od Švedske u polufinalu

Mlada reprezentacija propustila je prvu priliku da izbori plasman u A diviziju - izabranici Igora Jovovića u polufinalu Evropskog prvenstva B divizije za igrače do 20 godina u Sekešfehervaru (Mađarska) poraženi su od Švedske 79:50 (15:26, 23:5, 17:7, 24:12). ''Crveni'' su odlično krenuli, nakon prve dionice imali su dvocifrenu prednost, ali je ostatak meča protekao u znaku dominacije Švedske koja je izborila plasman u finale i mjesto u elitnoj diviziji narednog ljeta. Drugu priliku da izbore povratak u A diviziju, naša reprezentacija će imati u meču za treće mjesto u kojem će u nedjelju (18 sati) igrati protiv domaćina Mađarske, koja je u polufinalu poražena od Finske 69:58.
Poraz od Švedske u polufinalu
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora propustila je prvu meč loptu za plasman u elitnu diviziju evropske košarke -Švedska je nanijela ubjedljiv poraz 79:50 (15:26, 23:5, 17:7, 24:12) izabranicima Igora Jovovića u polufinalu Evropskog prvenstva B divizije za igrače do 20 godina koje se održava u Sekešfehervaru.

Nakon sjajnog izdanja u prvoj četvrtini, poslije koje su imali dvocifrenu prednost, Petar Popović i saigrači su stali, a Švedska uz dominaciju do kraja meča stigla do ubjedljivog trijumfa i vize za A diviziju. Naša reprezentacija će priliku za popravni imati u nedjelju (18 sati), kada u meču za treće mjesto mora da savlada domaćina Mađarsku, koja je u polufinalu poražena od Finske 69:58.

U duelu protiv Švedske koja je na putu do polufinala ostvarila maksimalan učinak, Petar Popović i saigrači su sjajno krenuli i na kraju prve dionice imali 11 poena prednosti (26:15).

Uslijedio je veliki pad u igri, što je skandinavska selekcija iskoristila da iz minuta u minuta smanjuje zaostatak, a u 18. minutu dođe do izjednačenja (31:31). Do kraja drugog perioda, Švedska je stekla sedam poena prednosti - 38:31.

Ni veliki odmor nije pomogao izabranicima Igora Jovovića da se konsoliduju, jer je Švedska u 25. minutu stekla 19 poena prednosti (50:31), nakon što je zaključila seriju 25:0 koju je napravila za deset minuta. Protivnik se već tada mogao naslutiti, a Švedska je najveću prednost stekla minut prije kraja kada je vodila 79:50.

Jedini igrač sa dvocifrenim učinkom u našoj selekciji bio je Vasilije Baćović sa 12 poena, dok je Mihailo Radunović upisao devet poena i pet skokova. Švedsku je do pobjede predvodio Valter Lindstrem sa 30 poena, dok je Johan Lofberg upisao 15 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Portal Analitika