Region

HEROJ: Tadić zadobio teške opekotine bezuspješno pokušavajući da spasi sestru

Glumac Ljubivoje Tadić noćas je pokušao da spasi sestru Maju iz požara u kome je izgorio dio njegovog stana u ulici Koče Kapetana na Vračaru. Nažalost, Tadićeva sestra Maja (57) je u požaru izgubila život, a glumac je sa težim opekotinama prevezen u Urgentni centar.
HEROJ: Tadić zadobio teške opekotine bezuspješno pokušavajući da spasi sestru
Portal AnalitikaIzvor

- Ljubivoje je pokušao da spasi sestru iz požara i zbog toga je zadobio teške povrede. Pokušaćemo da njega i njegovu majku prebacimo na VMA sa kojim imamo saradnju, kako bi njih dvoje bili što bolje zdravstveno zbrinuti - rekao je za Blic Dejan Savić, vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta.

Savić je rekao da je Ljubivoje u boljem stanju nego što su ljekari u prvi mah pomislili, ali da je njegova majka Mirjana i dalje kritično.

Noćas je u glumčevom stanu izbio požar, čiji uzrok još uvijek nije poznat. Ljubivoje i njegova majka prevezeni su u Urgentnu centar sa težim povredama.

Glumac je zadobio opekotine lica i glave drugog i trećeg stepena, i nalazi se na odjeljenju plastične hirurgije, a njegova majka je u težem stanju, zbog čega je smještena na intenzivnu njegu.

Ljubivoje Tadić rođen je u Novom Sadu i potiče iz glumačke porodice: otac mu je bio Rastko Tadić, a stric Ljuba Tadić.

Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti. U Narodnom pozorištu je od 1984. godine. Pored glume, bavi se književnošću, dramaturgijom i režijom projektnih predstava u drugim pozorištima i alternativnim scenama. Od 2000. do 2005. godine je bio upravnik Narodnog pozorišta.

Osnovao je svoje pozorište „Ogledalo“ u kome igra Arčibalda Rajsa u predstavi „Čujte Srbi, čuvajte se sebe!” i predstavu koju je po sopstvenom tekstu i režiji režirao „Kako je divan taj prizor“, „Zle duhe“, politički kabare „Kakav je ovo narod“. Režirao je predstavu „Šta je bilo poslije“, zajedno sa glumcima iz pozorišta Sklonište u teatru. Takođe režirao je i glumio u predstavi „ Riznica poroka “ Dobroslava Petričevića. (Blic)

Portal Analitika