Protokol

Đukanović čestitao Bajram

Premijer Milo Đukanović čestitao je Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice u Crnoj Gori reisu Rifatu ef. Fejziću i građanima islamske vjeroispovijesti.
Đukanović čestitao Bajram
Portal AnalitikaIzvor

"Osnovna načela humanizma, duboko utkana u duhovnim korijenima islama, podsjećaju nas na tradicionalne, neprolazne vrijednosti pravde, razumijevanja i zajedništva. Vrijednosti, koje Crna Gora baštini kroz istoriju, kao dio sopstvenog identiteta utemeljenog u multinacionaInom i multikonfesionalnom skladu. Nasljeđe Islamske zajednice u Crnoj Gori neodvojivi je dio tog identiteta. Djelovanje Islamske zajednice u Crnoj Gori i danas nas civilizacijski obogaćuje, a njena puna posvećenost izgradnji naše Crne Gore i daljem razvoju crnogorskog društva čini snažnijim“, stoji u čestitki.

Predsjednik Vlade navodi u čestitki poglavaru Islamske zajednice u Crnoj Gori i građanima islamske vjeroispovijesti da im želi da praznične dane provedetu u miru, ispunjeni radošću zajedno sa svojim porodicama, okruženi prijateljima, komšijama i ljudima dobre volje.

"Neka vam i ubuduće univerzalne poruke koje afirmišu bajramski dani budu nadahnuće afirmaciji ljudskih vrijednosti i vrlina i podsticaj da pojedinačno i zajedno radimo na tome da naše društvo učinimo uspješnijim, bogatijim i boljim“, navodi se u čestitki Đukanovića 

Portal Analitika