Politika

BEČIĆ: Dajem riječ - sa DPS-om nećemo i tačka

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je za Dan da Demokratski front vodi dva paralelna procesa - s jedne strane su medijski pozivi na proteste, a sa druge optužbe da Demokrate rade za Mila Đukanovića i da će otići sa njima u koaliciju.
BEČIĆ: Dajem riječ - sa DPS-om nećemo i tačka
Portal AnalitikaIzvor

- Zamislite stepen te komičnosti i neozbiljnosti sa morem bezočnih neistina. Zato sam davno rekao i vidim da građani to prepoznaju i zdušno podržavaju bez lidsrske i kadrovske obnove, bez novih, čistih i stručnih pojedinaca nema pobjeda i nema promjena. Nervoza je prisutna kod mnogih zbog velike podrške koju uživaju Demokrate i koja raste iz dana u dan. Prirodno je da vlast osjeća opasnost od Demokratske Crne Gore, ali zašto takav stepen negativne kampanje od nekih opozicionih struktura vjerujem da je jasno svima. I zato u ime Demokrata, u ime Demokratske Crne Gore i svih građana koji nas podržavaju tvrdim i dajem riječ sa DPS-om ne, i tačka. Niti na lokalnom, niti na državnom nivou, a onima koji nas napadaju poručujem da znamo za koga rade, ali neka nam već jednom saopšte koja je cijena tih usluga - kazao je Bečić za Dan.

On ističe da se više neće baviti njima.

- Bavimo se problemima građana i predano radimo na tome da Crna Gora konačno promijeni vlast i dobije onu koja je istinski odraz volje građana, ali i uvažen faktor od strane međunarodne zajednice. Svi pokazatelji govore da smo na pravom putu jer su Demokrate budućnost Crne Gore - ističe Bečić.

Osvrnuo se i na situaciju u koaliciji Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije.

- U državama razvijene demokratije, u kojima se visok nivo političke svijesti i kulture svakim danom potvrđuje, što mnoge naše građane, nenaviknute na tako nešto, često ostavlja u čudu, da se desio i djelić ko zna kojeg po redu čina ove drame koju svojim ponašanjem pišu dvije vladajuće partije, pitanje mogućnosti njihove saradnje i ozbiljnosti budućeg zajedničkog djelovanja, uopšte se ne bi ni postavljalo. Očekivale bi se njihove ostavke, a izbori bi izgledali kao prirodan i logičan ishod. Međutim, pošto je upravo zahvaljujući njihovom dugogodišnjem čvrstom zagrljaju ugušena svaka pomisao na Crnu Goru kao demokratsku državu, koja bi trebalo da na djelu pokazuje privrženost demokratskim principima, mi raspravljamo koliko je poljuljana njihova pozicija. Te svoje pozicije oni nijesu stekli primogeniturom, već su na njih izabrani ili postavljeni kako bi radili u najboljem interesu građana, i to ne samo onih koji su im dali glas, već svih. Koliko su ih valjano obavljali, najbolje mogu posvjedočiti sami građani upoređujući svoj životni standard sada i onda kad je „ekipa za bolji život” posađena u sedlo - naveo je lider Demokrata.

Sada je, kako kaže, na sceni klasična zloupotreba pitanja NATO integracija iza koje se skrivaju mnogi.

- Jedni da bi prikrili katastrofalnu ekonomsko-socijalnu situaciju, nepostojanje rezultata na polju vladavine prava, drugi da bi čuvajući svoje pozicije pokušali da se revitalizuju, a treći da bi pod plaštom nove blokovske podjele i polarizacije Crne Gore pokušali da ugrabe još koju godinu funkcija i privilegija - kazao je Bečić.

Prema riječima predsjednika Demokrata Alekse Bečića, "ne može nam NATO biti važniji od 800 miliona koji su iscurjeli kroz KAP kako reče predsjednik parlamenta, desetina miliona koje se poklanjaju braći, sestrama, kumovima i prijateljima, neimplementacije izbornog zakonodavstva, svakodnevnih udara premijera na parlament kao predstavnički dom građana, fiktivnih aneksa ugovora, namještenih tendera, nezaposlenosti mladih”.

- Ne može nam NATO biti važniji ni od nerasvijetljenih ubistava, svakodnevnih kriminalnih obračuna, korupcije koja cvjeta na svim nivoima, položaja radničke klase, rasprodaje naše đedovine, zaduživanja naših praunuka, iseljavanja ljudi na sjeveru sa svojih ognjišta, devastacije prirodnih bogatstava ili kratko rečeno pustošenja Crne Gore - upozorava Bečić.

Kako je kazao, ukoliko neko smatra da ima važnijih pitanja za Crnu Goru i da nam ih neko drugi može riješiti, onda imamo različite motive bavljenja politikom.

Portal Analitika