Svijet

Jak zemljotres pogodio Barbados

Jak zemljotres 6,4 stepena Rihtera registrovan je danas u Atlanskom okeanu, sjeveroistočno od Barbadosa, koji se osjetio i širom Kariba, mada prema prvim informacijama nema materijalne štete niti povrijeđenih, saopštio je Američki seizmološki institut.
Jak zemljotres pogodio Barbados
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju se navodi da je zemljotres registrovan na 132 kilometara sjeveroistočno od ostrvske prijestonice Bridžtauna na dubini od oko pet kilometara, u 11:16 časova po lokalnom vremenu, prenijela je agencija AP.

Na društvenim mrežama objavljeni su komentari iz kojih može da se sazna da se zemljotres osjetio u velikom broju karipskih zemalja od obližnjeg Svetog Vinsenta i Grenadina do Venecuele, Gvajane i Trinidada na jugu.

Nije bilo izvještaja o povrijeđenima niti pričinjenoj materijalnoj šteti, navela je Keri Hinds vd. direktorka odjeljenja za vanredne situacije Barbadosa i pozvala stanovnike da ostanu oprezani s obzirom na jačinu zemljotresa.

"Sa zemljotresima, postoji mogućnost naknadnih potresa, pa budite svjesni toga", navela je Keri.

Barbados je tropsko ostrvska država u Karipskom moru i Atlantskom okeanu, površine 430 metara kvadratnih, uglavnom je ravno, sa malo brda u unutrašnjosti i plantažama šećerne trske.

Izvor i foto: alo.rs

Portal Analitika