Turizam

RAĐENOVIĆ: “The Prodigy” dominirao u Budvi

Nakon uspješno okončane prve večeri festivala „Sea Dance“ na Jazu predstavnici lokalne uprave na čelu sa predsjednikom Lazarom Rađenovićem i organaziatori festivala obišli su jutros u prisustvu predstavnika medija festivalski kamp i bine, sumirajući utiske od prethodne noći.
RAĐENOVIĆ:  “The Prodigy” dominirao u Budvi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U današnji obilazak pored predsjednika išli su i menadžerka Opštine Budva i koordinator „Sea Dance“ festivala Milena Marović Bogdanović, direktorka Nacinalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić, zamjenik direktora Turističke organizacije Budve Aleksandar Armenko, direktor festivala Exit Dušan Kovačević i direktor „Sea Dance“ festivala Mihailo Tomanović.

Tim povodom Dušan Kovačević je istako da je prve festvalske večeri na preko šest bina i još nekoliko zona zabilježena posjećenost od preko 35.000 posjetilaca.

„Sve reakcije od publike i turista su za sada jako dobre, imamo ljude iz preko 40 zemlja od kojih su mnogi doputovali samo zbog Sea Dance-a i to ne samo na 4 dana, već su mnogi počeli da dolaze i ranije. Za sada sve protiče kako treba, pred nama su još tri dobre i kvalitetne festivalske večeri,  a očekivanja su da će drugi po redu Sea Dance, koji ove godine proslavlja titulu najboljeg evropskog festivala, biti rekordan u posjećenosti.“ istako je Kovačević.

Predsjednik Lazar Rađenović iskazao je zadovoljstvo u ime Opštine Budva nakon prve večeri „Sea Dance“  festivala ističući da je drugo izdanje definitivno napravilo napredak, već i u ranijim danima koje je obilježio dobar marketing samog festivala kroz koji je poslata i jako dobra poruka za turističku ponudu Budve kao destinacije.

„Već nekoliko dana prije samog festivala imali smo intenzivnije bukinge smještajnih kapaciteta kada je u pitanju Budvanska rivijera, imali smo interesovanje za jaču popunjenost avio linja, a u prilici smo da svjedočimo i dolasku velikog broja mladih ljudi, naročito iz zemalja Zapadne Evrope“ naveo je Rađenović.

c2

Prema Rađenovićevim riječima organizator je u potpunosti ispunio očekivanja da kroz drugu godinu pokaže više iskustva i programski i organizaciono pruži još bolji festival.

„Siguran sam da je i sinoćnja žurka sa dominacijom benda The Prodigy bila najbolja koja se do sada desila na teritoriji  Budve, a Budva je zaista referentna da može pokazati kako se ovdje organizuju dobre i kvalitetne manifestacije“ naveo je Rađenović.

Rađenović je istako i da su država i loklana uprava uradile temeljnije pripreme festivala u odnosu na prethodnu godinu, da je postojalo nekoliko organizacionih ekipa koje su objedinjavale sve potrebne službe, ne samo na nivou lokalnih i državnih službi, već uključujući i relevantne privatne subjekte. U organizaciji je učestvovalo i oko 170 pripadnika Uprave policije, 7 ekipa iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, opštinska Služba zaštite i spašavanja, Komunalno preduzeće i još mnogi subjekti zaduženi za kavlietenu organizaciju.

Željka Radak Kukavičić istakla je da je sreća da se na plaži koja je dobila nagradu kao najljepša u Evropi  održava festival koji je dobio nagradu najboljeg u Evropi i koji  pored svih ostalih aktivnosti koje NTO sprovodi radi na promociji Crne Gore.

Kukavičić je istakla i da je Vlada Crne Gore opredjelila  sredstva za ovu godinu da se pored Sea Dance-a da podrška još određenom broju kulturno-zabavnih i muzičkih manifestacija čime Crne Gora dobija novu poziciju na turističkoj mapi.

c3

Direktor turističke organizacije Aleksandar Armenko istakao je da je prošle godine Budva proglašena za jednu od 10 najboljih destinacija za provod i  da je uvjeren da će nakon protekle noći ta pozicija biti još bolja.

„Ono što je posebno važno jeste to što proizvodi kao što je Sea Dance generišu rast turističkog prometa.  Prošle godine smo imali dvocifreni rast od 11% i sigurni smo da ćemo sledećeg petka kada bude evitntiran presjek stanja taj broj ponoviti. Druga važna  stvar jeste promotivni efekat ovog festivala, imamo goste iz preko 50 zemalja svijeta gotovo sa svih kontinenata, efekat promocije koju Sea Dance pruža mjeri se milionima eura i moramo biti zadovoljni što imamo jedan ovakav događaj u Budvi“ istakao je Armenko.

Portal Analitika