Košarka

Spisak Amerikanaca za Olimpijske igre: Dajte im zlato, ne moraju da igraju!

Selektor američke košarkaške reprezentacije Majk Kšiševski objavio je spisak od 41 košarkaša na koje će računati za Olimpijske igre koje se 2016. godine održavaju u Riju. Na spisku se nalazi sedam debitanata, a vrata nijesu potpuno zatvorena ni za Kobea Brajanta, Dvejna Vejda i Krisa Boša.
Spisak Amerikanaca za Olimpijske igre: Dajte im zlato, ne moraju da igraju!
Portal AnalitikaIzvor

Na spsiku se očekivano nalaze: Lamarkus Oldridž, Karmelo Entoni, Bredli Bil, Tajson Čendler, Demarkus Kazins, Stef Kari, Entoni Dejvis, Demar Derozan, Andre Dramond, Kevin Durant, Kenet Farid, Rudi Gej, Blejk Grifin, Džejms Harden, Gordon Hejvard, Dvajt Hauard, Andre Igudala, Kajri Irving, Lebron Džejms, Kajl Korver, Dejvid Li, Kavaj Lenard, Demijan Lilard, Kevin Lav, Pol Milsap, Čendler Parsons, Kris Pol, Mejson Plamli, Derik Rouz, Klej Tompson, Džon Vol, Rasel Vestbruk, Deron Vilijams i Pol Džordž.

Pored ove grupe igrača od koje se ledi krv u žilama, na spisku se nalazi i sedam novajlija. Tu su Harison Barns i Dremond Grin iz Golden Stejta, a pored njih na spisku pišu imena Treja Bjurka, Majka Konlija, Džimija Batlera, Tobijasa Herisa i Viktora Oladipa, prenosi ESPN.

Američki košarkaški savez ne isključuje ni mogućnost da se naknadno pozovu neki od košarkaša koji su učestvovali na Olimpijskim igrama 2008. i 2012. godine poput  Dvejna Vejda, Kobea Brajanta, i Krisa Boša.

Kada se ovo sve pogleda skupa, nema potrebe da se igra turnir u košarci u Riju. Pa, biće teže Kšiševskom da odabere najboljih 12 nego igračima da osvoje zlato.

Portal Analitika