Region

SPLIT: Objavljen snimak crtača svastike s Poljuda (VIDEO)

Splitska Policijska uprava objavila je danas snimak dvije muške osobe koji se sumnjiče za crtanje svastike na poljudskom stadionu. Kako piše portal Index, policija moli za pomoć građana i eventualnu dojavu ako prepoznaju ljude sa snimka.
SPLIT: Objavljen snimak crtača svastike s Poljuda (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Policija navodi da je riječ o snimku sa nadzorne kamere u noći na 9. juna, dakle tri dana prije odigravanja utakmice Hrvatske i Italije.

- Molimo građane, ukoliko imaju saznanja o identitetu osoba sa snimka, odnosno raspolažu informacijama o počiniteljima ovog kaznenog djela, da o tome obavijeste Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, odnosno najbližu policijsku upravu ili policijsku stanicu - poručuju iz policije.

Ostaje da se vidi da li će objava snimka pomoći. Index dodaje da u splitskoj policiji i dalje intenzivno rade na pronalaženju počinilaca koji su osramotili i Split i Hrvatsku, a fudbalsku reprezentaciju doveli pred diskvalifikaciju iz daljnjeg takmičenja.

Snimak nadzorne kamere je sa jednog od ulaza i prikazuje počinitelje kako preskaču ogradu. Svastika je danas konačno trebalo da bude izrezana i izbačena sa Poljuda, a iz Austrije je za 30.000 kuna (4.000 eura) naručen novi busen trave.

Splitska policija se već u nekoliko navrata odlučila na objavljivanje snimaka osumnjičenih ili takozvanih krunskih dokaza koji su vodili do počinilaca, kao što je to bilo s dresom ubice Meksikanke Selene Masedo. U tom slučaju su imali uspjeha, ali snimak mladića koji je fekalijama zalio Anta Tomića nije pomogla. Ni nakon više od godinu dana, počinitelj još nije uhvaćen.

Izvor: Index

Foto: index.hr

Portal Analitika