Košarka

Crna Gora bolja i od Holandije, ''crveni'' u polufinalu

Mlada reprezentacija izborila je plasman u polufinale Evropskog prvenstva B divizije za igrače do 20 godina u Mađarskoj – izabranici Igora Jovovića savladali su u Sekešfehervaru, u prvom kolu druge faze selekciju Holandije 68:55 (24:15, 12:11, 14:13, 18:16) i petom pobjedom osigurali prolaz među četiri najbolja tima na prvenstvu. Kao i u svim dosadašnjim mečevima na prvenstvu, ''crveni'' su tokom svih 40 minuta diktirali ritam i zasluženo došli do ubjedljive pobjede. Crna Gora u četvrtak (20.15 sati) će igrati protiv Finske za prvo mjesto u grupi E, koje donosi i lakšeg protivnika u polufinalu – drugoplasirani tim iz grupe F.
Crna Gora bolja i od Holandije, ''crveni'' u polufinalu
Portal AnalitikaIzvor

Nakon Luksemburga (70:62), Portugala (69:48), Kosova (94:55) i Gruzije (100:59), i Holandija je osjetila snagu izabranika Igora Jovovića – u prvom kolu novoformirane grupe E, ''crveni'' su savladali ''lale'' 68:55 (24:15, 12:11, 14:13, 18:16).

Crna Gora izborila je plasman u polufinale, a u četvrtak će protiv Finske igrati za prvo mjesto u grupi , koje donosi i lakšeg protivnika u polufinalu – drugoplasirani tim iz grupe F. Tako su ''crveni'' stigli na korak od plasman u A diviziju, jer će tri prvoplasirane selekcije sa šampionata izboriti prolaz u elitnu diviziju.

U duelu protiv Holandije, nakon prvih deset minuta semafor u dvorani u Sekešfehervaru je pokazivao 24:15 u korist naše reprezentacija, dok je na velikom odmoru bilo ''plus 10'' – 36:26.

Predvođeni Petrom Popovićem i Vasilijem Baćovićem, ''crveni'' su do kraja treće dionice vođstvo uvećali za još poen (50:39),da bi na startu posljednje mini serijom od četiri vezana poena otklonili sve dileme oko pobjednika.

Konačan rezultat i ''plus 13'' potvrda su još jednog odličnog izdanja Popovića i saigrača, koji su pogodili šest trojki (protivnik samo tri) i imali dominaciju u skoki (41:27).

Najefikasniji u našem timu bio je Petar Popović sa 14 poena, Vasilije Baćović je dao doprinos u petoj pobjedi s 13, uz šest skokova, dok je Zoran Nikolić imao ''dabl-dabl'' učinak sa 11 poena i isto toliko uhvaćenih lopti. Dvocifran učinak imao je Miloš Krivokapić koji je pored svog imena upisao 10 poena. U poraženim timu istakao se Janik Franke sa 22 poena.

Crna Gora u četrvtak (20.15 sati) će igrati protiv Finske za prvo mjesto u grupi E. I Finska je u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarila maksimalan učinak i upisala četiri pobjede, pa se može očekivati sjajan meč.

Portal Analitika