Društvo

AMFILOHIJE: U Crnoj Gori se sve gradi na prolivenoj bratskoj krvi

Savjest našega naroda mnogo je zagađena bratoubilaštvom. Sve što se danas gradi u Crnoj Gori, gradi se upravo na bratoubilaštvu, na prolivenoj bratskoj krvi, kazao je mitropolit crnogorsko- primorski SPC Amfilohije.
AMFILOHIJE: U Crnoj Gori se sve gradi na prolivenoj bratskoj krvi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je juče na praznik Svetih mučenika i besrebrenika Kozme i Damjana, osvještao novosagrađenu crkvu u selu Staniseljićima u Lješanskoj nahiji i u njoj služio liturgiju.

Amfilohije je kazao da je savjest našega naroda mnogo zagađena bratoubilaštvom.

- Nažalost, sve što se danas gradi u Crnoj Gori, gradi se upravo na bratoubilaštvu, na prolivenoj bratskoj krvi - istakao je mitropolit crnogorsko-primorski.

On je rekao da je “mali vijenac”, koji je nedavno u Kamničkoj Bistrici u Sloveniji na masovnu grobnicu pobijenih pripadnika velikog narodnog zbjega iz Crne Gore u maju 1945. godine položio crnogorski ambasador Miomir Mugoša, prvi znak bratskog pomirenja našeg naroda zatrovanog bratoubilaštvom Drugog svjetskog rata.

- Bez toga nema budućnosti Crne Gore. To je početak očišćenja duhovnog i pokajanja zajedničkog, našeg pokajanja. To pokajanje i pomirenje će morati proći preko obnove crkve Svetog Petra Cetinjskog na Lovćenu. Njeno rušenje nije ništa drugo do nastavak tog krvomutništva i bratoubilačke pošasti iz 1941. pa nadalje - poručio je Amfilohije.

Portal Analitika