Tenis

Bartoli: Nadal više ne pripada ’velikoj četvorki’

Proslavljena francuska teniserka Marion Bartoli rekla je da Rafael Nadal više ne zaslužuje da bude uvršten u ’veliku četvorku’ svjetskog tenisa.
Bartoli: Nadal više ne pripada ’velikoj četvorki’
Portal AnalitikaIzvor

Nadal posljednjih mjeseci ne igra ni približno dobro kao u najboljim danima, a kulminacija je uslijedila eliminacijom u drugom kolu Vimbldona od Njemca Dastina Brauna. To je ujedno bio četvrti put zaredom da je Španac završio svoje učešće na najprestižnijem turniru svijeta porazom od tenisera koji je van 100 najboljih na ATP listi.

Posljednjih godina, u ’veliku četvorku’ se ubrajaju Novak Đoković, Rodžer Federer, Endi Marej, a Bartoli je na pitanje da to prokomentariše rekla da Španac ne pripada više toj grupi. 

„Zbog svega što je osvojio tokom svoje karijere, on je još tu. Međutim, uz sadašnji nivo njegovog tenisa, on to ne zaslužuje“, rekla je Bartoli, koja je osvojila Vimbldon prije dvije godine, a nedugo zatim objavila povlačenje iz tenisa. 

Francuskinja ističe da je Nadal izgubio svoju sposobnost da se vrati jači na teren poslije poraza, a da prvenstveno mora da vrati svoju snagu. 

„Kada igrate protiv njega, loptica je 25 km/h sporija, pa protivnik nema toiko veliki problem da igra protiv njega. Kada servira, brzina ne prelazi 185 km/h, pa je ranjiv na svakom riternu. Sada je pitanje da li može da vrati tu snagu kada udari lopticu, to je za mene njegov najveći problem. I ne znam zašto se to toliko promijenilo, da li je do reketa ili njegove pripreme. Ne znam ni da li je možda povrijeđen. Ali, postoji objašnjenje i njegov tim mora da ga nađe jer je to od ključne važnosti za njega“, naglasila je Bartoli.

Portal Analitika