Fudbal

Luis Enrike: Barsa napada šest trofeja!

Malo je ko je u njega vjerovao. Osim, naravno, tadašnjeg direktora Andonija Zubizarete i ostalih članova rukovodstva Barselone koji ga prošle godine posadili na klupu Katalonaca. Sad mu vjeruju svi. Vjeruje i Luis Enrike da je moguća još plodonosnija žeta trofeja, otuda za predstojeću takmičarsku godinu najavljuje napad na duplo više pehara nego lane.
Luis Enrike: Barsa napada šest trofeja!
Portal AnalitikaIzvor

Teoterski, to je moguće, jer će div sa Nou Kampa sadašnjoj Tripleti (Primera, Kup kralja, Liga šampiona) do kraja kalendarske 2015. pokušati da priroda Superkup Evrope (rival Sevilja u Tbilisiju), Superkup Španije (protivnik Atletik Bilbao) i Svjetsko prvenstvo za klubove (u decembru u Japanu).

„Druga godina na poslu je uvijek bolja od prve“, lakonski će Enrike koji na taj način ima šansu da ponovi uspjeh Barslone pod rukovodstvom Pepa Gvardiole 2009.

„Dakle, cilj je da ponovimo sve što smo uradili minule sezone, ali da budemo duplo bolji, osvojimo još tri pehara. Imamo prostor za napredak i samo pod uslovom da korisitmo resurse možemo da budemo bolji od rivala. Najgore što može da nam se desi jeste da se ukopamo u ovom uspjehu. Onda smo gotovi“.

Barselona novu sezonu otvara tromečom sa Atletik Bilbaom, rasporedom je određeno da 8. novembra prvi El Klasiko igra u Madridu, a tek u drugom dijelu sezone u lokalnom derbiju sa Espanjolom na raspolaganju će biti ljetošnje novajlije Aleks Vidal i Arda Turan, koji ne mogu da budu registrovani do zime usljed kazne FIFA.

„Mogu samo da čestitam rukovodstvu što nam je dovelo takva pjačanja. Čini mi se da je angažman Turana ključan za našu igru. Arda je takmičar, teško mu je oduzeti loptu, tuče rivale na terenu, ima sjajne defanzivne karakteristike i biće veliko pojačanje“.

Osvrnuo se Enrike i na nagovještaj da bi krilni napadač Pedro mogao tokom ljeta da napusti klub, naročito što mu je cijena pala na prihvatljivih 30.000.000 eura i što je Čelsi ušao u trku za njegov potpis.

„Pedrov status je jasan. Ne želim da nas napusti, ali u ugovoru ima takvu klauzulu da može već sad da je iskoristi. Nadam se da odnos između nas dvojice nije narušen, kao što nije ni sa jednim igračem. Nikad ih nisam varao, neću ni Pedra, međutim svi moji fudbaleri moraju da znaju da ne mogu da im obećam minutažu. Poštovaću njegovu odluku ako želi da nas napusti“, dodao je trener Barselone.

(Mozzartsport)

Portal Analitika