Ostalo

Bjankijev otac: Nema napretka kod Žila

Filip Bjanki, otac teško povrijeđenog vozača Marusea Žila, kaže da njegov sin, koji je u komi, nije ostvario nikakav značajan napredak od incidenta.
Bjankijev otac: Nema napretka kod Žila
Portal AnalitikaIzvor

"U principu, napredak mora da se vidi u prvih šest mjeseci. Prošlo je devet mjeseci, a Žil se još uvijek nije probudio. Što više vremena prolazi sve sam manji optimista, nego što sam bio prije dva ili tri mjeseca, kada smo se nadali boljem napretku", kaže Filip.

Do teškog udesa na Velikoj nagradi Japana došlo je kada je Bjanki bočno udario u kran, koji je bio pored staze da bi iznio bolid Adrijana Zutila, koji je prethodno izletio. Incident se desio u samom finišu trke, zbog njega je istaknuta crvena zastavica, a Bjanki je zaradio teške povrede glave. 

Bjankijev otac dodaje da ako bi se njegov sin u jednom trenutku probudio iz kome, da bi to donijelo niz potencijlno novih problema. 

"Ako bi imao određeni hendikep, ubijeđen sam da ne bi želio ni da se probudi. Pričali smo o tome. Rekao nam je, ako mu se jednog dana dogodi slična nesreća kao Mihajlu Šumaheru, pa da mu čak i jedini hendikep bude da ne može da vozi, da bi imao veliki problem da normalno živi. Jer je ona njegov život", ističe Bjanki.

(B92)

Portal Analitika