Politika

Odnosi Crne Gore i Srbije nikad bolji od 19. vijeka

Odnosi između Crne Gore i Srbije najbolji su od njihovog uspostavljanja u 19. vijeku, kazao je večeras, na prijemu povodom Dana državnosti Crne Gore, ambasador u susjednoj državi Branislav Mićunović. Crnogorska Ambasada prijem je organizovala u beogradskom hotelu Hajat.
Odnosi Crne Gore i Srbije nikad bolji od 19. vijeka
Portal AnalitikaIzvor

Prijemu je prisustvovala je predsjednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković, patrijarh srpski Irinej, ministri u Vladi Srbije Nebojša Stefanović, Nikola Selaković, Aleksandar Antić, Ivan Tasovac, savjetnik predsjednika Srbije Oliver Antić, princ Aleksandar Karđorđević sa suprugom, brojni predstavnici diplomatskog kora, kulturnog i javnog života Srbije.

Mićunović je, obraćajući se zvanicama, kazao da se Crna Gora i Crna Gora uvažaju i da u saradnji poštuju tradicionalne prijateljske veze naroda.

Među gostima i princ KarađorđevićMeđu gostima i princ Karađorđević

"Iskazujemo brigu i spremnost za zajedničku budućnost čitavog regiona, u koji ulažemo ovakve naše odnose, i zato što iskazujemo obostrani interes za međunarodnu podršku u procesu učlanjenja u EU. Sa zadovoljstvom kažem da između naših država danas nema nijedno otvoreno pitanje i takve odnose ostavljamo novim generacijama", naglasio je Mićunović.

Crna Gora danas obilježava jedan od najvećih događaja u svojoj istoriji Crna Gora danas obilježava jedan od najvećih događaja u svojoj istoriji

Podsjetio je da Crna Gora danas obilježava jedan od najvećih događaja u svojoj istoriji - Dan ustanka naroda protiv fašističkog okupatora, koji je bio, kako je rekao, istorijska težnja za državom i slobodom.

"Proslavljamo ovaj veliki praznik u slobodarskom Beogradu, u prijateljskoj Srbiji, koja dobro zna šta je borba za državu i slobodu. Zato se lakše razumijemo i uzajamno uvažavamo", naglasio je crnogorski ambasador. (Portal RTCG)

Portal Analitika