Košarka

Košarkaši u drugu fazu sa maksimalna četiri boda

Mlada reprezentacija ostvarila je četvrtu pobjedu na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 20 godina u Mađarskoj – izabranici Igora Jovovića savladali su u Sekešfehervaru, u petom kolu C grupe, selekciju Gruzije 100:59 (35:13, 25:16, 24:17, 16:13) i osvojili prvo mjesto u grupi B u preliminarnoj rundi. ''Crveni'' su prethodno savladali Luksemburg (70:62), Portugal (69:48) i Kosovo (94:55), pa će u drugu fazu prenijeti maksimalna četiri boda.
Košarkaši u drugu fazu sa maksimalna četiri boda
Portal AnalitikaIzvor

Sa maksimalnim učinkom i četiri pobjede, naša reprezentacija izborila je plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva B divizije za igrače do 20 godina u Mađarskoj – izabranici Igora Jovovića savladali su uSekešfehervaru, u petom kolu C grupe, selekciju Gruzije 100:59 (35:13, 25:16, 24:17, 16:13) i osvojili prvo mjesto u grupi u preliminarnoj rundi.

''Crveni'' su prethodno upisali pobjede protiv Luksemburga, Portugala i Kosova, a sa četiri prenešena boda u drugu rundu, potrebna im je samo jedna pobjeda da izbore plasman u polufinale. Tri prvoplasirane selekcije sa šampionata u Mađarskoj, izboriće plasman u A diviziju.

Od starta su Petar Popović i saigrači krenuli silovito i nakon prve četvrtine vodili su 35:13, a u istom ritmu nastavili su i u drugom periodu, pa su nakon prvog poluvremena imali 31 poen prednosti – 60:29.

I u nastavku meča na parketu je postojao samo jedan tim, izabranici Igora Jovovića dominirali su u svim segmentima igre, održavali visoku prednost i na kraju deklasirali Gruziju za četvrtu pobjedu na šampionatu uMađarskoj.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Emir Hadžibegović sa "dabl-dabl" učinkom od 15 poena i 11 skokova,Zoran Nikolić i Milovan Drašković postigli su po 14, dok je poen manje upisao Petar Popović. Kod Gruzijaca najefikasniji je bio Levan Maskhulija sa 13, dok je Luka Zakradze upisao 11 poena.

Crna Gora u drugoj fazi će igrati protiv dva prvoplasirana tima iz grupe A – Finske i Holandije. Utorak je na šampionatu slobodan dan, a naša reprezentacija u srijedu (15.45 sati) će igrati protiv drugoplasiranog tima iz grupe A – Holandije.

Portal Analitika