Fudbal

Fener ne staje – stigao i Van Persi

Holandski napadač Robin Van Persi doputovao je u Istanbul kako bi kompletirao transfer u Fenerbahče, a na aerodromu mu je priređen neizbježan 'ludi' doček.
Fener ne staje – stigao i Van Persi
Portal AnalitikaIzvor

Nekoliko stotina navijača dočekalo je bivšeg napadača Mančester Junajteda na aerodrom Sabiha Gokčen, na koji je sletio privatnim avionom.

Navijači su bučno skandirali i pjevali igraču koji je doputovao sa suprugom i njihovo dvoje đece. Nedugo potom sve je bilo pokriveno dimom poslije zapaljenih baklji i dimnih bombi.

Njegov dolazak direktno je pratila klupska televizija, a gledaoci su mogli da vide sve – od slijetanja aviona do pasoške kontrole. 

"Mnogo toga sam vidio u svojoj karijeri, ali ovako nešto nisam. Nadam se da ću vas usrećiti...počastvovan sam", rekao je Van Persi. 

Prije nego što je poletio iz Mančestera, na društvenim mrežama okačio je svoju fotografiju sa Fenerovim šalom.

Predsjednik Fenerbahčea Aziz Jildirim rekao je u subotu da je transfer Van Persija "gotova stvar", a mediji prenose da će se ceremonije potpisivanja ugovora održati u poneđeljak. 

Fenerbahče je prošlu sezonu završio na drugom mjestu, iza gradskog rivala Galatasaraja. Ove sezone je počeo da troši mnogo na pojačanja, sa željom da osvoji domaću titulu i uradi nešto više u Evropi. 

Klub je već doveo Portugalca Nanija i Simona Kjera, a za trenera je postavljen Vitor Pereira. 

Portal Analitika