Crna hronika

Kolašin: Mladića prebio pa mu motornom šegom kidao prst

Kolašinska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv D.P. (22) iz tog grada, zbog sumnje da je motornom testerom napao sedamnaestogodišnjeg sugrađanina M.B. Prije toga, kako je prijavljeno policiji, D.P. je M.B. pretukao.
Kolašin: Mladića prebio pa mu motornom šegom kidao prst
Portal AnalitikaIzvor

Incident se dogodio 30. juna, a policiji ga je prijavio oštećeni maloljetnik.

On je službenicima kolašinskog Odjeljenja bezbjednosti ispričao da je spornog dana bio u kolibi D.P. na planini Kapa Moračka. Sa njima je bio i N.D. iz Kolašina.

Kako Dan saznaje iz MUP-a, maloljetnik je policajcima ispričao da se posvađao sa D.P. Tada je osumnjičeni Kolašinac počeo da ga vrijeđa, a nedugo zatim i fizički je nasrnuo na njega. Mladić je ispričao da ga je sugrađanin udarao pesnicama po glavi. Iako ga je molio da prestane, D.P. se nije zaustavao, a M.B. je pao na zemlju kada je od zadobijenih udaraca izgubio svijest.

Sedamnaestogodišnjak se, prema izjavi koju je dao policiji, nedugo zatim osvijestio. Strahujući da ga sugrađanin ponovo ne napadne, pokušao je da pobjegne iz kolibe, ali ga je D.P., navodno, uhvatio čim je ustao sa betona. Osumnjičeni Kolašinac tada je uzeo motornu testeru iz kolibe, kojom je krenuo prema maloljetniku. Pokušavajući da se odbrani, M.B. je počeo da gura D.P. od sebe, kada mu je ovaj nanio povredu u predjelu lijeve ruke, odnosno domalog prsta.

Čim se vratio iz kolibe sa Kape Moračke, povrijeđeni mladić je policiji prijavio događaj. Pošto je dao izjavu poslat je u Hitnu pomoć gdje mu je konstatovana lakša tjelesna povreda nastala od motorne testere kojom ga je, kako je tvrdio, napao D.P. Nakon ukazivanja ljekarske pomoći, sedamnaestogodišnjak je prevezen u Klinički centar Crne Gore na dalje liječenje.

Portal Analitika