Crna hronika

Pucnjava u Buda baru: Pavićeviću metak prošao kroz vrat, Vujotića okrznuo

Mitar Pavićević i Srđan Vujotić ranjeni su u vatrenom obračunu koji se dogodio u nedjelju, pola sata iza ponoći, u podgoričkom lokalu ,,Buda Bar“ naočigled mnogobrojnih gostiju, potvrđeno je iz Uprave policije.
Pucnjava u Buda baru: Pavićeviću metak prošao kroz vrat, Vujotića okrznuo
Portal AnalitikaIzvor

Pavićević koji je pretrpio teške povrede od metka koji mu je prošao kroz vrat je van životne opasnosti, dok je Vujotić prošao sa lakšom povredom nadlaktice, saznaje Pobjeda. Prema nezvaničnim informacijama, prije nego je svađa između dvojice momaka eskalirala i došlo do potezanja pištolja, sa jednim od aktera pucnjave razgovarao je mladić iz obezbjeđenja lokala. Pretpostavlja se da je obezbjeđenje reagovalo pošto je kod jednog od učesnika svađe primijetilo oružje.

Prema riječima očevidaca, napori obezbjeđenja da izvedu iz lokala gosta sa oružjem bili su bezuspješni. Nekoliko sekundi poslije opomene jedan od aktera svađe je odgurnuo sto za kojim je sjedio i zapucao. Međutim, paljba je uzvraćena i sa druge strane. - Nastala je panika. Ljudi su bježeći gazili jedni preko drugih. Od gužve i haosa nijesam vidio ko je prvi počeo da puca već sam gledao da izvučem živu glavu – ispričao je gost ,,Buda Bara“. Posjetioci koji su se u tom trenutku našli u lokalu kažu da je pucnjava trajala ,,čitavu vječnost“ i da je prava sreća što niko od gostiju nije povrijeđen. Ko je prvi potegao pištolj policija još nije sigurna, jer su očevici dali oprečne izjave, ali je od obojice aktera incidenta uzeta parafinska rukavica, dok su dva pronađena pištolja i više čaura poslati na vještačenje u Forenzički centar. 

Prema nezvaničnim saznanjima, Pavićević je radio kako obezbjeđenje u kazinu ,,Vulkano“, dok je Vujotić nekada bio pripadnik Interventne jedinice policije. Podsjećamo da je prije 20 dana u istom lokalu Mišo Šćepanović nožem ranio Davora Zlatičanina. Povod za obračun bio je prepirka dvije grupe mladića. Navodno, gosti koji su bili na spratu polili su pićem grupu momaka koja je bila ispod njih. Nakon prepirke, sukobljene grupe su se potukle, a najdeblji kraj izvukao je Zlatičanin.

Portal Analitika