Društvo

FOTO: Marinci, Policija i VCG među 200 takmičara prvog "Boot Camp"-a

Prvi "Boot Camp Challenge Montenegro" održan je danas na Ivanovim koritima, a u njemu je učestvovalo više od 200 takmičara.
FOTO: Marinci, Policija i VCG među 200 takmičara prvog "Boot Camp"-a
Portal AnalitikaIzvor

- Svi takmičari prošli su stazu od pet kilometara, na kojoj su bile prepreke koje simuliraju obuku pripadnika savremenih vojnih snaga iz cijelog svijeta. Na "Boot Camp"-u su učestvovale, osim domaćih i stranih takmičara, i ekipe Uprave policije, Vojske Crne Gore, Koordinacionog tima za članstvo u NATO-u, ali i malobrojna delegacija američkih Marinaca koji su zaposleni u Ambasadi SAD-a u Podgorici - navodi se u saopštenju iz "Boot Camp"-a.

Događaj je organizovala Agencija "Advantage" iz Bara, čiji predstavnici su poručili da su zadovoljni odzivom, i da iduće godine očekuju još više učesnika.

Nacionalni koordinator za NATO, Vesko Garčević predvodio je ekipu "Sigurna budućnost" i poželio organizatorima da naredne godine kamp bude još bolji.

- Naš tim je trku shvatio kao timski rad, jer smo se takmičili sa sobom a ne sa drugima. Želio bih da iduće godine bude još više učesnika, a ja ako budem u mogućnosti sigurno opet dolazim - kazao je Garčević.

Iz tima Uprave policije su kazali da je "Boot Camp" odličan događaj koji promoviše timski rad.

I Hansu Van Dornmalenu, Holanđaninu koji živi u Tivtu, staza nije bila preteška i došao bi ponovo.

Više od trećine učesnika "Boot Camp"-a bile su žene, a Ana Jovović iz tima "Generacija X" je zadovoljna takmičenjem, pogotovo što se prvi put organizuje.

Jedna od najmlađih učesnica, 12-godišnja Izabela Pobrić, kazala je da stazu prošla sa mlađom sestrom i drugaricom, te da jedva čeka iduću godinu.

Kristofer koji je predvodio tim američkih Marinaca, kazao je da njegovoj ekipi nije bilo teško na stazi, jer su njihove obuke mnogo zahtjevnije, ali je bilo zabavno te da će sigurno doći i naredne godine.

Prvi "Boot Camp" nije imao takmičarski karakter, jer je organizatorima cilj bio razvijanje timskog duha i druženje, pa je događaj završen kamperskim ručkom uz osvježenje.

1207boot2
Portal Analitika