Tenis

Đoković odbranio titulu na Vimbldonu

Novak Đoković potvrdio je da je trenutno najbolji teniser svijeta odbranivši titulu na Vimbldonu, pobjedom nad Rodžerom Federerom u finalu, prenosi B92.
Đoković odbranio titulu na Vimbldonu
Portal AnalitikaIzvor

On je u izuzetno kvalitetnom finalu savladao Federera rezultatom 7:6 (7-1), 6:7 (10-12), 6:4, 6:3 i tako došao do trećeg trofeja na terenima All England Club-a.

Najbolji sportista Srbije tako je došao do devetog Gren slem trofeja i ekspresno "prebolio" težak poraz u finalu Rolan Garosa od Stana Vavrinke.

Vavrinkin sunarodnik Rodžer Federer ostao je na 17 titula na najvećim turnirima, izgubivši svoje deveto finale.

Srpski i švajcarski teniser odigrali su jubilarni 40. međusobni duel i Đoković je konačno uspio da izjednači na 20-20 u pobjedama. To je po broju odigranih mečeva drugo najveće rivalstvo u open eri, iza Đokovića i Nadala koji su odigrali 44 meča. Na travi je sada 2-1 za Srbina, a isti rezultat je i u finalima Gren slemova. Takođe, Đoković je postao jedini igrač u open eri koji je igrao najmanje po 40 mečeva sa dvojicom rivala. Federer i Nadal jedini su koje je Novak pobijedio 20 i više puta u karijeri.

Prvom igraču ATP liste ovo je jubilarna 200. pobjeda na Gren slem turnirima. On je uspio da odbrani titulu na Vimbldonu. Ovim trofejom prestigao je veličine poput Andrea Agasija, Ivana Lendla, Džimija Konorsa, Kena Rouzvela i Freda Perija koji su osvojili po osam Gren slemova. 

Portal Analitika