Zanimljivosti

Bilećko jezero: Upecan som duži od dva metra

Nakon više od dva sata borbe dva trebinjska ribolovca Goran Berak i Zdravko Damjanac juče su u kasnim poslijepodnevnim časovima u mjestu Orah u Bosni i Hercegovini, u neposrednoj blizini manastira Dobrićevo ulovili soma kapitalca dužine dva metra i trideset centimetara i težine preko stodvadeset kilograma.
Bilećko jezero: Upecan som duži od dva metra
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Ovo je apsolutni rekord što se tiče ribolova na Bilećkom jezeru. Ovaj jezerski monstrum ulovljen je sa bućkalicom i mamcem sunčicom, a ribari su koristili silk dvadesetpeticu. Goran i Zdravko su lovili iz čamca na jezeru, a kako se nisu nadali ovom rekordnom ulovu nisu sa sobom imali nikakvu dodatnu opremu pa su u želji da što prije izvuku ovu sominu raskrvarili šake i zadobili više lakših povreda. Prilikom izvlačenja soma u pomoć im je pristigao i iskusni ribolovac Strajo Berak bez koga kako smo saznali od Gorana i Zdravka ne bi uspjeli da izvuku ovo jezersko čudo“, piše portal Lokoportal.com.

1207som2

Vijest o ovom zaista nesvakidašnjem ulovu brzo se proširila i mnogo ljudi kako iz Trebinja tako i iz Bileće je požurilo ka jezeru kako bi vidjeli soma i ovaj događaj zabilježili fotoaparatom.

Izvor i foto: lokoportal.com

Portal Analitika