Fudbal

Murinjo našao pojačanje u Barsi?

Uz naslov 'Pedro odustaje od Barse, rekao 'DA' Čelsiju, pomenuti katalonski izvor prenosi pomalo i ekskluzivnu vijest da će Žoze Murinjo dobiti igrača Barselone.
Murinjo našao pojačanje u Barsi?
Portal AnalitikaIzvor

Iako iz Čelsija do sada nije bilo nikakve formalne ponude, 'Sport' tvrdi da je Murinjo prije svega 'ispipao puls' samog igrača, te da će nakon njegovog pristanka uputiti ponudu od 30 miliona na adresu kluba sa Nou Kampa.

Inače, upravo je taj iznos otkupna klauzula ovog fudbalera, koji je do skora ugovorom za Barsu bio vezan klauzulom od 150 miliona. Pedro je u Barseloni proveo čitavu dosadašnju karijeru, osvojio pet titula prvaka Španije i tri Lige šampiona, tokom sedam sezona koliko je član prvog tima.

Ipak, u konkurenciji Nejmara, Suareza i Mesija, Pedro ne uspijeva da se nametne u ofanzivnom redu, a dolazak Arde Turana samo će dodatno ugroziti njegovu poziciju u timu.

Enrike je minule sezone lično uvjerio Pedra da će dobiti minutažu, odbio ponude iz Liverpula i Arsenala, ali takve garancije su izostale ove godine i Čelsi samo čeka da se okončaju predsjednički izbori u Barseloni, kako bi uputio zvaničnu ponudu i aktivirao otkupnu klauzulu. (sportske)

Portal Analitika