Društvo

RAZOTKRIVANJE - Anđela MIĆANOVIĆ: Miris drvoreda na Bulevaru Svetog Petra

Iz djetinjstva joj nedostaje Piva, đed, i briga o tome da li će uspjeti da izreže dovoljno para od papira za igru "prodavnice" koja je sa društvom zakazana za poslijepodne... Srećna je što još uvijek nije toliko odrasla da mora da brine o stvarima o kojima brinu njeni roditelji, ali joj je drago što već sada može da putuje sama... Nervira se oko sitnica i u posljednje vrijeme radi na tome da to koriguje... Pod uslovom da se snima i emituje širom svijeta, na dan bi se zamijenila sa Džerijem i pustila bi Toma da je konačno pojede... Želja joj je da se vrati u Vašington jednog dana, jer ga smatra drugom kućom... To je Anđela Mićanović
RAZOTKRIVANJE - Anđela MIĆANOVIĆ: Miris drvoreda na Bulevaru Svetog Petra
Portal AnalitikaIzvor

Mlada, višestruko talentovana urednica, voditeljka i glumica Anđela Mićanović, rođena je 12. septembra 1994. godine.

Publika je prepoznaje kao Danicu iz filma "Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa" reditelja Nikole Vukčevića.

Kada je u pitanju njen pozorišni angažman, bila je učesnica Kotorskog festivala pozorišta za djecu, ali i beogradskog festivala Pozorište dvorište, a sa uspjehom je pohađala i školu glume u klasi profesora Petra Pejakovića.

Pored toga što je hiperaktivna i radno angažovana od djetinjstva, Anđela nije zapostavljala svoje obrazovanje. Bila je "lučonoša" i đak generacije tokom osnovne i srednje škole, a na Fakultetu političkih nauka u njenom indeksu su sve same desetke.

Uporedo sa redovnom školom, pohađala je i muzičku. Tako je bila učesnik i više nekoliko festivala i takmičenja mladih muzičara. Završila je i školu prava na Univerzitetu "Mediteran".andjela2

Anđela je poznata i kao dugogodišnja voditeljka emisije "City Kids". Radila je kao reporterka na RTCG, a društveno je veoma angažovana kada su u pitanju humanitarne akcije. Bila je voditeljka emisije "Čarobno jutro" koja je snimana u saradnji sa djecom iz Doma "Mladost" iz Bijele.

BUĐENJE

Što Vam nedostaje iz vremena kada ste bili dijete?

- Piva, đed, i briga o tome da li ću uspjeti da izrežem dovoljno para od papira za igru "prodavnice" koja je sa društvom zakazana za poslijepodne.

Što najviše volite u tome što ste odrasli?

- Srećna sam što još uvijek nijesam toliko odrasla da moram da brinem o stvarima o kojima brinu moji roditelji, ali mi je drago što sada već, recimo, mogu da putujem sama.

Za koji Vaš talenat smatrate da nije došao do izražaja?

- Moje kulinarske sposobnosti. Roditelji se vjerovatno gorko smiju dok ovo čitaju i sjećaju se mojih zagorjelih specijaliteta. :-).andjela3

Koju svoju osobinu smatrate najgorom?

- Čini mi se da se iz dana u dan mijenjam, što je i prirodno s obzirom na moje godine. Ali, ono što me ne napušta je činjenica da previše vodim računa o detaljima i to umije da me iscrpi kad god nešto radim - dok nije završeno i ne izgleda onako kako sam zamislila, ne odustajem. Nerviram se oko sitnica, pa u posljednje vrijeme radim na tome.

Što najviše cijenite kod drugih?

- Pouzdanost i iskrenost - takvi su moji prijatelji. Cijenim ljude koji imaju cilj i koji su dovoljno tvrdoglavi da uspiju da nađu način da stignu do njega.

U OGLEDALU

Kako bi se zvala Vaša filmska biografija i ko biste voljeli da glumi Vas?

- Sestra je kreativac u porodici, pa bih njoj prepustila pisanje scenarija i davanje naziva. A, s obzirom na to da bi biografija koju ona napiše bila komedija, kojom bi mi se odužila za svaki put kad sam otišla sa drugaricama bez nje, onda bih voljela da moj lik tumači legendarna Vesna Trivalić.

Kako biste nekome, preko telefona, u pet riječi opisali sebe?

- Ne bih umjela da se definišem. Rekla bih da volim da slušam i da nam tema za razgovor neće nedostajati, a ostalo prepuštam njemu/njoj.

Kako biste opisali sebe da ste hrana?

- Blaga, bez nekih specijalnih začina.

Koju moć super-junaka biste voljeli da imate?

- Bilo bi super kad bih mogla da vratim i zaustavim vrijeme!andjela4

Sa kojom ličnošću, stvarnom ili izmišljenom, biste se zamijenili na jedan dan?

- Pod uslovom da se snima i emituje širom svijeta, zamijenila bih se sa Džerijem i pustila bih Toma da me konačno pojede!

SVAKODNEVICA

Što radite nedjeljom poslijepodne?

- Šetam sa prijateljima, gledam film sa porodicom, čitam neku dobru knjigu, vraćam se sa sela...

Koja pjesma Vam je uvijek u vrhu liste omiljenih?

- Avril Lavinj i pjesma "Keep Holding On" - to je pjesma koja me podsjeća na najbolju drugaricu i osnovnoškolske dane. Ili nešto od Erika Kleptona.

Koja knjiga/predstava/film je, u posljednje vrijeme, na Vas ostavila najsnažniji utisak?andjela5

- Mjuzikl "Mamma Mia" koji sam gledala u Njujorku, a koji mi je objasnio zašto je ovaj grad prijestonica kulture. "Pet godina života" - knjiga koju je napisao Murat Kurnaz, čovjek koji je bio nepravedno zatočen u zatvoru Gvantanamo na Kubi.

Gdje biste voljeli da otputujete?

- Jednog dana opet u Vašington DC! Taj grad je moja druga kuća. Znam da postoji još mnogo mjesta koja nisam vidjela ili bih voljela da opet posjetim. Bilo bi lijepo kad bih tada, uz onu super moć, uspjela da vratim i ponovo okupim ljude sa kojima sam tamo živjela.

Koje prevozno sredstvo najmanje volite?

- Volim da putujem i ne biram. :-)

DA TI KAŽEM...

Kome sve ispričate?

- Porodica i najbolji prijatelji znaju mnogo mojih tajni.andjela6

Čemu se uvijek obradujete?

- Mirisu drvoreda na Bulevaru Svetog Petra.

Da li za nečim žalite?

- Za riječima koje mi pobjegnu.

Bez čega ne možete?

- Bez sestre i brata.

Za što ste se posljednji put izvinili?

- Za one riječi koje su mi pobjegle. :-)

SUMRAK

Koje tri želje biste tražili da Vam ispuni zlatna ribica?

- Dug i zdrav život za porodicu i sebe, dobre i rijetke prijatelje, besplatna putovanja.andjela7

Što je najteže što ste do sada uradili?

- Provela godinu dana na drugom kontinentu, daleko od svega poznatog.

Kada biste saznali da Vam je ostalo samo tri mjeseca života, kako biste ih proveli?

- Sa najdražim ljudima u svojoj zemlji.

Kako biste voljeli da umrete?

- Ne bih voljela da umrem. :-)

Koji bi bio Vaš epitaf?

- Daleko je da bih razmišljala o tome. Drugi će kad dođe vrijeme.

Priredila: A.POPOVIĆ

Portal Analitika