Društvo

Sjutra otvaranje Kuće meda u Danilovgradu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja otvoriće sjutra u Danilovgradu Kuću meda. Iz Ministarstva su kazali da je taj događaj od velikog značaja za taj Vladin resor i crnogorske pčelare okupljene u Savezu pčelarskih organizacija, kao i Opštinu Danilovgrad.
Sjutra otvaranje Kuće meda u Danilovgradu
Portal AnalitikaIzvor

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović, kazao je da su svi radovi na Kući meda su završeni. 
"Kuća je opremljena neophodnim inventarom, završeni su elaborati neophodni za uknjižbu objekta. Uknjižba je završena. Nabavljeni su oprema za preradu i sterilizaciju voska i izradu sirupa", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare. 
U saradnji sa Savezom, kako je dodao, napravljen je plan koraka koje je neophodno preduzeti u postupku registracije geografskih oznaka i elemente specifikacije proizvoda, o tome šta sve treba da zadovolji med da bi nosio oznaku crnogorski. 
Poslata je, kako je kazao, TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange Instrument) aplikacija.
Na otvaranju Kuće meda govoriće, pored Ivanovića, predsjednik Opštine Danilovgrad, Branislav Đuranović i predsjednik Saveza pčelarskih organizacija, Radule Miljanić.
Planirano je i puštanje u pogon mašine za vosak kao i predstavljanje koncepta idejnog rješenja vizuelnog identiteta brendova Crnogorski med i Kuća meda, kao i koncepta pakovanja.

 

Portal Analitika