Protokol

Bečić - Koševoj: Crna Gora raspolaže značajnim brojem obrazovanih mladih kadrova

Predsjednik Demokratske Crne Gore, mr Aleksa Bečić razgovarao je sa Aleksandrom Koševojem, predstavnikom Federalne agencije za pitanja zajednice nezavisnih država, sunarodnika koji žive u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju.
Bečić - Koševoj: Crna Gora raspolaže značajnim brojem obrazovanih mladih kadrova
Portal AnalitikaIzvor

Bečić i Koševoj, kako su saopštile Demokrate, razmijenili su mišljenja o saradnji u oblasti kulture, medicine, obrazovanja, sporta i turizma posebno ističući značaj razmjene iskustava i oplemenjivanja znanja iz pomenutih oblasti.

Zajednički je ocijenjeno da Crna Gora raspolaže sa značajnim brojem obrazovanih mladih kadrova kojima je neophodno omogućiti usavršavanje i sticanje novih znanja razmjenom iskustava i van granica naše države.

S tim u vezi sagovornici su dogovorili konkretne oblike saradnje u cilju afirmacije mladih i stručnih kadrova iz različitih oblasti.

Bečić i Koševoj su konstatovali da naša država ima izuzetne prirodne potencijale za razvoj sportskog turizma, te da u tom pravcu treba raditi na izgradnji neophodne infrastrukture koja će omogućiti da ovaj vid turizma zaživi i obezbijedi značajne ekonomske benefite na jugu tokom zimskih, a na sjeveru tokom ljetnjih mjeseci.

Sagovornici su zaključili da ovakav oblik saradnje i komunikacije treba nastaviti i razvijati u budućnosti u cilju unaprjeđenja znanja i iskustava iz svih oblasti koje su značajne za Crnu Goru i njene građane.

Portal Analitika