Kultura

KOTORART: Velika trampa i posljednje predstave 23. Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Ovogodišnji 23. KotorArt Kotorski festival pozorišta za djecu bliži se kraju, a za večeras je najavljena posljednja predstava glavnog programa.
KOTORART: Velika trampa i posljednje predstave 23. Kotorskog festivala pozorišta za djecu
Portal AnalitikaIzvor

Dan će početi sa ruskim teatrom Glazalmaz iz Moskve koji će na Pjaci od kina od 18 časova igrati "Russion Metochion". "Uspavana ljepotica" Dramskog studija "BIS" iz Beograda biće izvedena na Trgu od oružja od 20 časova. Na istom mjestu, mlada kotorska grupe "Škovacijera". Dramski studio mladih Gradskog pozorišta iz Bečeja zatvoriće današnji program sa "Bogojavljenskom noći" na sceni Kulturnog centra od 22 časa.

Komad "Anima blu" nastao u produkciji Muzičkog teatra Tam iz Italije, posvećen životu čuvenog slikara Marka Šagala, biće izvedena na Ljetnjoj pozornici od 21.30. Sinoć je u istom terminu ova trupa izvela "Pikablo", predstavu koja se bavi životom još jednog velikog slikara, Pabla Pikasa. Djeca kroz igru, animaciju i muziku učestvuju u malom času o životu i stvaralaštvu ovih umjetnika.

Veliku pažnju sinoć izazvala je i predstava "Beton mahala" dramske trupe "Joj, evo ih ovi" iz Novog Pazara. Oni su pričali o problemima svakodnevice u multinacionalnoj i multivjerskoj sredini, i kroz igru iskazali želju da se nešto promijeni.

Kotorski festival pozorišta za djecu biće završen sjutrašnjim program u kome su tradicionalna Velika trampa na Pjaci od kina od 19 časova, a zatim će na istom mjestu biti predstavljeni rezultati festivalskih radionica za djecu, mlade i roditelje. Festival će biti zatvoren svečanom dodjelom nagrada na Trgu od oružja od 21.30 časova.

Portal Analitika