Ostalo

Markes rekordom do pola u Njemačkoj

Aktuelni šampion kraljevske klase Mark Markes osvojio je pol poziciju pred devetu trku Moto GP šampionata, Veliku nagradu Njemačke. Vozač Repsol Honde je do najboljeg vremena u kvalifikacijama došao rekordnim krugom na stazi „Zahsenring“ od 1:20.336 minuta.
Markes rekordom do pola u Njemačkoj
Portal AnalitikaIzvor

Drugo mjesto, sa tri desetinke zaostatka, zauzeo je Markesov timski kolega, a njima dvojici će se prvom redu na startu, u neđelju od 14 časova, pridružiti Horhe Lorenco na Jamahi.

Markes se od početka trkačkog vikenda na stazi „Zahsenring“ istakao kao vozač kojeg svi žele da pobijedi, a u istom ritmu nastavio je tokom kvalifikacija. Iako je Pedrosa u jednom trenutku uspio da mu priprijeti, mladi Španac je bio za 292 hiljaditinke brži, dok je Lorenco već imao zaostatak od skoro šest desetinki. 

Najbolju trojicu slijedio je vozač Dukatija Andrea Janone, ispred Jonija Ernandesa na Pramak Duktiju i devetostrukog svjetskog šampiona Valentina Rosija. Na početku trećeg startnog reda naći će se vozač Suzukija Aleš Espargaro, a slijediće ga mlađi brat Pol na Jamahi ekipe Teh 3. Prvu desetoricu na startu devete trke sezone kompletiraće drugi vozač Jamahe Teh 3 Bredli Smit i Kal Kračlou na LCR Hondi.

Portal Analitika