Politika

SNP: Drag nam je Čolić, ali bolje da se novac troši namjenski

Drag je nama Zdravko Čolić, ali radije bismo da naši sugrađani od opštinske vlasti dobiju tretman kakav zaslužuju i da se novac troši namjenski, poručili su iz Odbora Socijalističke narodne partije SNP Glavnog grada povodom sjutrašnjeg koncerta te regionalne zvijezde.
SNP: Drag nam je Čolić, ali bolje da se novac troši namjenski
Portal AnalitikaIzvor

Odbor SNP-a Glavnog grada pozvao je sve stanovnike Podgorice da svojim prisustvom uveličaju koncert muzičke zvijezde Zdravka Čolića koji će biti održan sjutra veče povodom 13. jula – Dana državnosti.

Međutim, u toj partiji postavljaju pitanje odakle je Glavni grad izdvojio novac za organizaciju ovog koncerta.

“Da li su sredstva kao takva predviđena budžetom, ukoliko to nije slučaj, u šta s pravom sumnjamo, očekujemo odgovor ko je i sa koliko novca omogućio realizaciju ovog velikog muzičkog ugođaja. Za naše sugrađane ona stara “daj narodu hljeba i igara“, već odavno je postala floskula i besmisao, iako to DPS još uvijek ne uviđa i ne razumije”, kazao je potpredsjednik Odbora SNP Glavnog grada Spasoje Papić.

On dodaje da Glavni grad već dugi niz godina ne želi da organizuje doček Nove godine pravdajući se „da su sredstva namijenjena da se dijele onima kojima su i najpotrebnija“.

“Dakle, svima je jasno da su to jeftine demagoške priče i upravo je predstojeći koncert dokaz za tako nešto”, istakao je Papić.

Vjerovatno je, kaže Papić, gradonačelnik Slavoljub Stijepović mislio da će koncertom popraviti procenat turističkih noćenja kako bi se eventualno ublažio prošlogodišnji drastičan pad istih.

“Možda je gradonačelnik mislio, da će iako je „koncert besplatan“, uspjeti na neki način da "popuni“ opštinsku kasu te večeri, pa novac iskoristi za rješavanje gorućih problema. Nakon nesumnjivo dobrog večernjeg provoda, građani centralnog dijela Podgorice će se nakon jutarnjeg buđenja suočiti sa lošom snabdjevenošću vodom, da i ne govorim o prigradskim naseljima. Treba li napominjati nebrigu i javašluk u eksploataciji pijeska, gdje za samo jedan dan odabrani pojedinci zarade koliko Glavni grad dobije za čitavu budžetsku godinu po istom osnovu”, naglasio je on.

Papić je upitao dokle se stiglo sa izradom atletske staze, biciklističke staze, Doma za stare, zatvorenog Gradskog bazena, izgradnjom nekoliko vrtića, domova zdravlja, istočne tribine na stadionu Pod Goricom, gradskog pozorišta i mnogih drugih kako kulturnih tako i istorijskih, sportskih i drugih znamenitosti.

“Konačno se mora stati na put „izgradnji dvije Podgorice“, prve koja čini uži dio grada i koju vlast predstavlja i građanima i gostima, i druge, koju čine naselja u kojima gravitira najveći broj građana, a koja je u potpunosti zapuštena. Sve je manje parkinga,  javne zgrade su sve nedostupnije, pravog parka ne da nema već i ono malo zelenih površina nestaje”, poručio je on.

Papić sugeriše gradonačelniku da sljedeći put upita građane da li će njihov novac biti uložen za poboljšanje kvaliteta života ili na koncerte za široke narodne mase.

Portal Analitika