Fudbal

Laporta: Mesi će biti srećan samo ako ja pobijedim!

Kandidat za predsjednika Barselone i nekadašnji prvi čovjek ovog kluba Đoan Laporta poručio je da će Leo Mesi sigurno ostati u Kataloniji, ako on bude izabran za predsjednika na predstojećim izborima 18. jula.
Laporta: Mesi će biti srećan samo ako ja pobijedim!
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, 27-godišnji Argentinac je prošle sezone nekoliko puta dovođen u vezu sa transferom iz Barselone, čak se pisalo i o sukobu sa trenerom Luisom Enrikeom, ali se to nije vidjelo na terenu, đe je donio čak tri trofeja Barsi.

Laporta (53) je uvijek isticao da je za dobre rezultate kluba značajno da Mesi bude srećan i poručio je članstvu kluba da je glas za njega ujedno i glas da Argentinac ostane na Nou Kampu.

"Prošle godine bilo je priče da se proda Mesi, ali će sa mnom na čelu kluba takve stvari biti prošlost", istakao je katalonski političar.

Laporta je kritikovao i protivkandidata Hosepa Mariju Bertomeua, koji je preuzeo tim u januaru 2014. godine, a imao je poruku i za još dvojicu rivala - Tonija Freiću i Agustija Benedita.

"Bartomeu i njegov nasljednik Sandro Roselj su ljudi koji ne obećavaju nikakav prospreitet Barsi. Takođe, apelujem Freići i Beneditu da se povuku iz trke jer nemaju šanse, što pokazuju sva istraživanja. Nemoguće je da pobijede, pa im je bolje da se odluče da li će da podrže mene ili ovu dvojicu", zaključio je Đoan Laporta.

Portal Analitika