Politika

MANDIĆ: Neprestanim protestima do prelazne vlade

Na sjednici glavnih odbora Demokratskog fronta u ponedjeljak 13. jula u Beranama biće predloženo da protesti počnu 27. septembra i neprestano traju sve do ispunjenja cilja- pada aktuelne i formiranja prelazne vlade, izjavio je u intervjuu Danu član Predsjedništva DF-a i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.
MANDIĆ: Neprestanim protestima do prelazne vlade
Portal AnalitikaIzvor

On je poručio da će organizacioni odbor protesta biti otvoren za sve subjekte koji su spremni da zajedno sa DF-om rade na ostvarenju zacrtanog cilja.

"Cilj protesta je ispunjenje političkih zahtjeva koje je ranije definisao DF i koje su u jednom vremenu podržavale sve opozicione stranke, a to je obaranje aktuelne i formiranje nove, prelazne vlade. Predlažemo da se krene ovim putem jer svi drugi pokušaji nijesu dali dobre rezultate, tako da je Crna Gora i dalje jedina zemlja u Evropi u kojoj se vlast nikad nije promjenila demokratskim putem. Ta nesmjenjivost nije rezultat slobodno iskazane većinske podrške građana određenoj političkoj opciji, već posljedica bezočne krađe i zloupotreba na izborima. Ovaj režim je preuzeo Crnu Goru sa ulice i tu činjenicu uzurpacije vlasti iskoristio u razvijanju različitih nedemokratskih metoda opstanka na vlasti. Dakle, taj fenomen nesmjenjivosti vlasti nije rezultat uspješne politike, nego isključivo nezakonitih i kriminalnih radnji kojima su skloni režim i njegov šef", ocijenio je Mandić.

On je istakao da će iz Berana na protest pozvati sve slobodoumne i hrabre ljude.

"Sve one koji su na bilo koji način pogođeni katastrofalnim djelovanjem ovog režima, sve one kojima je dosta siromaštva, gladi, nezaposlenosti... mlade kojima je uskraćena i oteta bilo kakva perspektiva, zaposlene u zdravstvu i prosvjeti koje godinama samo ponižavaju. Sve jih očekujemo na protestima jer sloboda traži ljude i to svakog pojedinačno, a zbir tih slobodnih pojedinaca u konačnom treba da dovede do suštinskih promjena", kazao je Mandić.

Portal Analitika