NATO

Raspisan konkurs za reportažu o integracijama CG u NATO

Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO raspisao je danas konkurs za crnogorske štampane medije i portale za reportažu na temu integracija Crne Gore u Alijansu.
Raspisan konkurs za reportažu o integracijama CG u NATO
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO poziva štampane medije i portale koji su registrovani u Crnoj Gori da se prijave na konkurs i dostave opis reportaže koja bi kroz informisanje i edukaciju doprinijela boljem razumijevanju integracionih procesa”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, cilj konkursa je da se mediji zainteresuju za izvještavanje o takozvanim „životnim pričama” vezanim za NATO, kao i o specifičnim i stručnim temama iz različitih aspekata procesa integracija.

U saopštenju se objašnjava da bi kandidovana reportaža trebalo da da doprinos objektivnom izvještavanju o integracionim procesima, približavajući, kako se dodaje, prednosti koje članstvo donosi u svakodnevni život građana država članica i koristi koje bi Crna Gora mogla da ima nakon pristupanja Alijansi.

Projektna dokumentacija treba da sadrži naziv reportaže, naziv medija, opis reportaže, ciljnu grupu koja će biti tretirana reportažom i ime i prezime i biografiju (reference) novinara-autora reportaže.

Rok za dostavljanje projektne dokumentacije je 18. jul, a stručni žiri će izabrati najbolju reportažu kojoj će za realizaciju biti dodijeljeno 500 EUR.

Izbor najboljeg konkursnog prijedloga biće objavljen najkasnije do 22. jula na internet stranici www.natomontenegro.me.

Projektnu dokumentaciju treba poslati na adresu: Karađorđeva bb, 81 000 Podgorica, sa naznakom “Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore, za Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO”.

Portal Analitika