Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Socijaldemokrate CG: Neće biti prostora za one koji se kite tuđim perjem, a kriju svoju lijenost i nerad

Socijaldemokrate CG: Neće biti prostora za one koji se kite tuđim perjem, a kriju svoju lijenost i nerad

Građanke i građani Bara, čiji suživot jeste primjer oživljenih ideala socijaldemokratije koja se ogleda u tolerantnosti i multikulturalnosti će uskoro dobiti i partiju koja će biti čvrst bedem svim nasrtajima na ono što je vjekovima stvarano, devedestih godina sa svih strana napadano i samovoljom pojedinih "persona" i danas ugroženo, poručeno je sa inicijativnog odbora partije u osnivanju - Socijaldemokratske Crne Gore.
Socijaldemokrate CG: Neće biti prostora za one koji se kite tuđim perjem, a kriju svoju lijenost i nerad
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na čelu partije u osnivanju je Mićo Orlandić, a inicijativnom odboru je prisustvovao i prof dr. Vujica Lazović.

Inicijativni odbor je usvojio Odluku o privremenoj organizaciji partije koja će, kako su kazali, biti bedem istinske socijaldemokratije u Baru i cijeloj Crnoj Gori.

Odlukom su izabrani predsjednica Foruma žena, predsjednik Foruma mladih i Foruma penzionera kao i pet sekretara odbora za organizaciju i članstvo; kadrovsku politiku i edukaciju; finansije; pravna pitanja, razvoj i socijalna pitanja; medije i marketing. 

Takođe, izabrani su i predsjednici, zamjenici i sekretari 12 mjesnih odbora na nivou cijele opštine i formiran opštinski odbor od 81 člana.

"Građanke i građani Bara, čiji suživot jeste primjer oživljenih ideala socijaldemokratije koja se ogleda u tolerantnosti i multikulturalnosti će uskoro dobiti i partiju koja će biti čvrst bedem svim nasrtajima na ono što je vjekovima stvarano, devedestih godina sa svih strana napadano i samovoljom pojedinih "persona" i danas ugroženo", saopšteno je iz medijskog tima Ivana Brajovića.

Naglašavaju da sastav inicijativnog odbora jasno ukazuje da je mladost Bara dobila svoju šansu.

"Da neće biti prostora za one koji bi se kasnije kitili tuđiim perjem a krili svoju lijenost i nerad. Garant socijaldemokratije u Baru nijesu više pritajeni borci za funkcije i pozicije u upravnim odborima koji preko noći mijenjaju ideologije i mišljenja, niti će to ikada biti. I posebno nam je drago što su se svi oni koji su izgubili lokalne izbore 96. godine u Baru opredijelili za pirove pobjednike i stvarne razbijače SDP-a, i to tadašnji predsjednik OO, predsjednik Izbornog štaba kao i predsjednik opštine", kazali su u ovoj partiji u osnivanju.

Prema njihovim riječima, grad pod Rumijom je uvijek bio začetnik modernih shvatanja i kolijevka najsvetijih i najplemenitijih tekovina modernog svijeta.

"I ovog puta, u teškom trenutku, a nikada nam i nije bilo lako, pregaoci modernosti, prosperiteta i vaskolikog suživota su čvrsti i jedinstveni", poručuju iz medijskog tima Ivana Brajovića.

Portal Analitika