Politika

FOM SDP: Pravda za sve one kojima je nož zla nanio rezove i bol

Mi mladi tražimo i tražićemo - istinu i pravdu. Istinu za sva zlodjelja i pravdu za žrtve Srebrenice, onih u Štrpcima, Kaluđerskom lazu, Bukovici i svima kojima je nož zla nanio rezove i bol, poručili su u FOM SDP Crne Gore.
FOM SDP: Pravda za sve one kojima je nož zla nanio rezove i bol
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Hrabrost da se istoriji pogleda u oči, da se odbaci ona lažna koja je plod manipulacije i razdora, i prihvatanje odgovornosti je jedini put koji vodi u stabilan mir i prosperitet", saopšteno je iz FOM SDP-a.

Naglašavaju da generacije imaju obavezu da izgrade visok zid prema podjelama, predrasudama i nerazumijevanju.

"Da jednom za uvijek dignemo branu potocima mržnje i zlodjela. Vrijeme je kada mi, svih vjera i nacija, moramo zaćutati pred boli koju u dušama nose svjedoci i oni koji su izgubili najmilije u mračnim dešavanjima sa početka devedesetih na ovim prostorima. Pred nama je i dodatna obaveza da stvaramo društvo koje više nikada neće doživjeti takav moralni i ljudski sunovrat, zajednicu koja će punim plućima živjeti građanski duh i toleranciju", ističu u FOM SDP-a.

U ovoj partiji traže istinu i pravdu.

"Istinu za sva zlodjelja i pravdu za žrtve Srebrenice, onih u Štrpcima, Kaluđerskom lazu, Bukovici i svima kojima je nož zla nanio rezove i bol. Jer pravdoljublje je u našem genu – potomci smo Neretve, Igmana i Srema, onih koji nisu pitali za cijenu slobode i koji su položili svoje živote u borbi protiv fašizma i nacionalizma – ideologija koje nikada ne odustaju od svojih mračnih i nehumanih ciljeva. Neka je mir svim žrtvama, neka je mir sjenima svih žrtava zločina ma koje vjere ili nacije bili", poručili su u FOM SDP-a.

Portal Analitika