Abiznis

Počeo karavan digitalne pismenosti na Žabljaku

ECDL karavan digitalne pismenosti počeo je danas na Žabljaku u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.
Počeo karavan digitalne pismenosti na Žabljaku
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na terasi hotela Žabljak postavljeni su štandovi gdje će svi zainteresovani moći da do 18 časova, uz pomoć ECDL timova, provjere svoje informatičko znanje po ECDL standardu i da, ukoliko se prijave putem portala eUprave ostvare popuste na online obuku i sertifikat.

Iz resora su  kazali da se projekat sprovodi u cilju podizanja svijesti o važnosti digitalne pismenosti i digitalne kulture u lokalnoj samoupravi, lokalnim javnim ustanovama i preduzećima, promocija usluga koje pruža eUprava i promocija ECDL-a kao standarda digitalne pismenosti.

"ECDL- karavan digitalne pismenosti od Žabljaka kreće svoj put prema ostalim opštinama u Crnoj Gori, Pljevljima, Kotoru, Kolašinu, Andrijevici, Baru, Tivtu, Plužinama, Rožajama, Mojkovcu, Budvi, Podgorici, a biće realizovan u saradnji sa Regionalnom ECDL kancelarijom i ECDL test centrima u Crnoj Gori", najavljeno je iz ministarstva.

Portal Analitika