Društvo

Potpisan Memorandum o saradnji Vrhovnog suda, HRA i CEMI-ja

Vrhovni sud Crne Gore zaključio je danas Memorandum o saradnji sa nevladinim organizacijama Akcija za ljudska prava i Centrom za monitoring i istraživanje (CEMI).
Potpisan Memorandum o saradnji Vrhovnog suda, HRA i CEMI-ja
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Svrha Memoranduma je predstavljanje osnova na kojima će potpisnici Memoranduma razmjenjivati informacije i zajednički sarađivati na implementaciji projekta „Monitoring reforme pravosuđa“.

Tokom osamnaestomjesečne saradnje Vrhovnog suda, Akcije za ljudska prava i CEMI-ja, realizovaće se četiri tematska istraživanja: Primjena načela slučajne dodjele predmeta; primjena Zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku; primjena prava na službenu odbranu i racionalizacija mreže sudova - uporedna iskustva.

Memorandum o saradnji su potpisali predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, izvršna direktorica Akcije za ljudska prava Tea Gorjanc-Prelević i predsjednik Upravnog odbora CEMI-ja Zlatko Vujović.

Projekat „Monitoring reforme pravosuđa“ realizuje se uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori kroz “IPA 2013 Civil Society Facility Montenegro” program i Ambasade Kraljevine Holandije.

Portal Analitika