Region

U Hrvatskoj predstoje nova hapšenja

Hrvatski ministar finansija Boris Lalovac u ekskluzivnom intervjuu za HRT rekao je da mu je dodijeljena policijska zaštita zbog istraga u slučaju braće Mamić.
U Hrvatskoj predstoje nova hapšenja
Portal AnalitikaIzvor

Najavio je i da će Odsjek za otkrivanje poreskih prevara Ministarstva finansija, tzv. poreski Uskok, nastaviti s praćenjem toka novca, odnosno da se sprovode nove istrage protiv ljudi iz privrednog i bankarskog miljea. 

“Za nove slučajeve čućete vrlo brzo. Mene imena ne zanimaju, oni imaju OIB, a radi se o višemilionskim iznosima, rekao je Lalovac. Istakao je da je riječ o slučajevima u kojima postoji veliki nesrazmjer između onoga što određene osobe imaju i onoga koliki plaćaju porez. “Zakon mora biti jednak za sve, svi moramo plaćati porez”, naglasio je ministar i dodao da se ne radi ni o kakvom političkom progonu.  

Na pitanje o prijetnjama Boža Prke, ministar je rekao da postoje dokazi i svjedoci. Češlja se imovina svih poslovnih bankara koji imaju određene transakcije, i ukoliko postoji određen nesrazmjer imovine, poreze će morati platiti, naglasio je. Rekao je da su neugodnosti s kojima se susrijeće očekivane jer se nakon 20 godina, tek sada počelo provjeravati račune u inostranstvu.

Portal Analitika