Politika

PAŽIN ZA VOA: Želimo visok nivo vladavine prava

Želimo visok nivo vladavine prava koji će biti pouzdan osnov da se nadamo integraciji u EU, a prethodno i integraciji u Sjevernoatlanski savez, rekao je crnogorski ministar pravde Zoran Pažin.
PAŽIN ZA VOA: Želimo visok nivo vladavine prava
Portal AnalitikaIzvor

Pažin u SAD-u predvodi delegaciju nosilaca pravosudnih funkcija koji su imali priliku da proteklih dana razgovaraju sa funkcionerima Američkog sekretarijata za pravosuđe i sudske vlasti.

Posjeta je plod saradnje pravosuđa dvije države i ima za cilj unaprijeđenje  insitucionalne infrastrukture i reforme crnogorskog pravosuđa, posebno u dijelu koji se odnosi na borbu proitiv korpucije i organizovanog kriminala.  

"Kad je vladavina prava u pitanju, uvijek ima prostora za poboljšanje", rekao je Pažin gostujući u Otvorenom Studiju Glasa Amerike.

On ističe da je regionalna saradnja u tom kontekstu vrlo važna "jer organizovani kriminal ne poznaje granice".

Na pitanje o stabilnosti vlade u trenutku raskola unutar manjeg koalicionog partnera, SDP-a, Pažin je citirao predsjednika vlade Mila Đukanovića koji je rekao da je vlada stabilna.

"Potpuno je prirodan proces demokratskog promišljanja i opredjeljenja pojedinih segmenta na političkoj sceni. To je nešto što je sastavni dio demokratije" kazao je Pažin.

Tokom boravka u Vašingtonu, Pažin je razgovarao sa zvaničnicima FBI, Stejt Departmenta i ekpertima u Atlanskom Savjetu. Rekao je da je vrlo ohrabren procjenama izvršnog potpredsjednika Atlanskog savjeta Dejmona Vilsona o šansama da Crna Gora u decembru dobije pozivnicu u članstvo NATO-a.

rtcg.me

Portal Analitika