Fudbal

Pao dogovor, Jovetić u Interu!

Inter je završio još jedan veliki posao u ovom prijelaznom roku. Kao najveće pojačanje stiže Stevan Jovetić! Večeras je postignut dogovor sa Mančester Sitijem oko prelaska crnogorskog napadača na stadion Đuzepe Meaca.
Pao dogovor, Jovetić u Interu!
Portal AnalitikaIzvor

Jovetić je peto veliko pojačanje Nerazura ovog ljeta poslije dolazaka Kondogbije, Murilja, Montoje i Mirande. Dugo su trajali pregovori sa Mančester Sitijem, da bi se priča intenzivirala u posljednjih nekočliko dana kada je u Milanu doputovao Jovetićev menadžer Fali Ramadani. Dogovor sa njim je brzo postignut, pa je Jovetić prihvatio četvorogodišnji ugovor vrijedan oko 3.500.000 eura po sezoni. Ali, Mančester Siti je dugo odolijevao.

Konačno su večeras dvije strane našle zajednički jezik. Inter će Građanima platiti 20.000.000 eura za obeštećenje. Transfer će biti formalno zaveden kao pozajmica s obaveznim pravom otkupa ugovora zbog problema koje italijanski klub ima sa finansijskim fer-plejom, pa većinu transfera završava kroz sistem pozajmica kako bi se računali za sljedeću sezonu.

Ostaje još da se dogovori dinamika isplate obeštećenja. Interov prijedlog je da Jovetića otplaćuje u naredne četiri godine, Mančester Siti bi da to bude brže, ali u pitanju su detalji koji neće spriječiti prelazak Crnogorca u redove trostrukog prvaka Evrope. 

Portal Analitika